Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlakovi, tramvaji, škole...

Sutra štrajk: Evo na što sve morate pripaziti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz solidarnosti zbog 25 neisplaćenih plaća njihovim kolegama, članovi pet sindikalnih središnjica sutra će održati štrajk solidarnosti od 12:00-14:00 sati.

Štrajkat će se u željezničkom prometu od 12:00-14:00 sati. To se odnosi na vlakove u domaćem putničkom i teretnom prometu dok će međunarodne linije normalno voziti.

Pročitajte i ovo Liječnici spremaju štrajk - 1 Dnevnik Nove TV pita Podržavate li zahtjeve liječnika? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV Amela Čilić, reporterka Dnevnika Nove TV Nezadovoljstvo sve više raste Amela Čilić iz Pariza: "Macronova poruka shvaćena je kao provokacija, vjerujemo da će noć proteći puno žešće"

Vozači tramvaji u Zagrebu i Osijeku te autobusi u svim većim gradovima također se pridružuju štrajku, no samo na 5 minuta tako da će promet biti obustavljen od 12:00 do 12:05 sati.

Liječnici, medicinske sestre i ostalo medicinsko osoblje solidarnost će pokazati koristeći polusatnu pauzu, sukladno zakonu, tijekom koje će održati mini skupove u znak potpore.

Sindikati: 'SDP-ovo geslo je 'Red, rad, rast'. Dodajte tome još i - karneval!'

U štrajku će biti i osnovne te srednje škole što znači da će nastava u jutarnjoj smjeni u 12:00 sati biti prekinuta. Ravnateljica jedne zagrebačke osnovne škole rekla nam je kako će starije učenike ranije pustiti kući dok će za mlađe biti organizirano čuvanje.

U policiji kažu kako su solidarni sa štrajkom, ali neće prekidati dužnosti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene