Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Sinju su u tijeku tradicionalne alkarske svečanosti, nakon Bare u petak, sinoć se trčala Čoja, a danas će se održati 298. Alka.


Ukoliko se nalazite u Sinju i okolici te uživate u svečanostima oko održavanja Sinjske alke pošaljite nam fotografije na moj.report@novatv.hr.

Alkarskim trkalištem će protrčati sudionici 298. Sinjske Alke. Alkar Mario Šušnjara krenut će po novu pobjedu. 'Pa jedan od najponosnijih trenutaka u mom životu, usporedivo sa danom kad sam dobio sina. Onda znate kako je to veliko', kaže Mario.

Vezani članci Wings for Life World Run - 3 Kako do željenog rezultata ove godine na Wings for Life World Runu? Pripremite se na vrijeme Slika nije dostupna POBJEDA ZA ULAZAK U POVIJEST Frano Ivković je slavodobitnik jubilarne 300. Alke

Jučer su bile velike pripreme u gradu. Sve mora biti spremno za veliku svečanost. Natjecanje će biti posebno iz više razloga. 'Ovogodišnja Alka ima dvije zanimljivosti. Ovo je prva Alka u novom statusu Hrvatske države kao članice Europske Unije, i ove godine našim generalima Gotovini i Markaču će biti dodijeljeno priznanje za počasne članove viteškog alkarskog društva', kazao je Stipe Jukić, predsjednik viteškog alkarskog društva.

Na Alki se ove godine očekuju mnogi visoki državni dužnosnici među kojima i pokrovitelj Alke predsjednik Republike Ivo Josipović.

>> Alkarski konji morat će na dijetu: Vlada reže potporu za 50 posto

Alka je u Sinju na svakom koraku. Neki su došli izdaleka kako bi uživo pratili viteško nadmetanje. No, Alka, ipak, najviše znači samim Sinjanima. 'Svatko tko je bio na Alci i vidio taj folklor, tu manifestaciju, bude oduševljen', rekao nam je alkar Mario.

Nema sumnje da će tako biti i danas. Ostaje još samo vidjeti - tko najbolje gađa u sridu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook