Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Sutra sastanak Mješovitoga hrvatsko-slovenskog povjerenstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi formalni sastanak Mješovitoga hrvatsko-slovenskog povjerenstva za pripremu okvira o podnošenju spora zbog razgraničenja između Republike Hrvatske i Republike Slovenije pred međunarodno tijelo održat će se 22. travnja u Rijeci.

Po unaprijed dogovorenu dnevnom redu, kako je danas izvijestio glasnogovornik MVPEI-a Mario Dragun, sjednicu će otvoriti akademik Davorin Rudolf kao domaćin sastanka. Nakon toga će slovenska, a zatim hrvatska strana iznijeti svoja stajališta u vezi s pripremom okvira o podnošenju spora pred međunarodno pravosudno tijelo.

Pročitajte i ovo Marija Vučković, ministrica poljoprivrede 10 najvažnijh točaka Ministrica Vučković nakon sastanka s poljoprivrednicima: "Manje-više je sve uvaženo" Andrej Plenković i Dragan Čović snažna podrška Hrvatske Sastali se Plenković i Čović: "Otvaranje pristupnih pregovora BiH zajednički politički prioritet"

U sastav povjerenstva imenovano je po sedmero članova sa svake strane. Predsjedatelj hrvatskog dijela povjerenstva je akademik Davorin Rudolf, a slovenskog prof. dr. sc. Miha Pogačnik.

Prvi sastanak supredsjedatelja Mješovitoga hrvatsko-slovenskog povjerenstva održan je u Mokricama 13. ožujka, kad je dogovoren prvi sastanak u punom sastavu Mješovitog povjerenstva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene