Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sutra objava odluke o Glavaševom pritvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Osijeku danas je kasno popodne odlučilo o prijedlogu Županijskog državnog odvjetništva za produljenjem i određivanjem pritvora sedmorici osumnjičenika u slučaju "selotejp", a sadržaj odluke bit će objavljen sutra.

Županijsko državno odvjetništvo danas je podignulo optužnicu protiv Branimira Glavaša, Ivice Krnjaka, Gordane Getoš-Magdić, Mirka Sivića, Dine Kontića, Tihomira Valentića i Zdravka Dragića, koji se terete za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u Osijeku 1991. 

Pročitajte i ovo Vlasta Pavić i Milan Bandić šteta 100.000 eura Bivša gradonačelnica Zagreba optužena da je izvukla novac iz tvrtke Putinova masera Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana Matije Posavca Matija Posavec Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana: Priznao krivnju i podnio ostavku

U optužnici se navodi da se produljenje pritvora traži za šest osumnjičenika te određivanje pritvora za Branimira Glavaša.

Večeras u 22,05 istječe šestomjesečni pritvor za Mirka Sivića, a ostalima idućih nekoliko dana.

Po riječima Glavaševih odvjetnika Dražena Matijevića i Ante Madunića "ako je Izvanraspravno vijeće donijelo odluku o određivanju pritvora bez obzira na to što će ona biti sutra objavljena, Glavaš će još danas biti pritvoren". 

Dodali su kako bi to "bio pravni presedan jer ga ni jedan saslušani svjedok ne tereti osim u prvom iskazu Gordana
Getoš-Magdić, koja je poslije taj iskaz pred istražnim sucem povukla s obrazloženjem da je dan pod prisilom".

Glasnogovornica osječko-baranjske Policijske uprave Edita Roterbauer na upit je li policija dobila nalog za uhićenje Branimira Glavaša rekla u 18,30 sati "nikakav nalog nismo dobili, a ako ga dobijemo, postupit ćemo po sudskoj odluci".

Žalbe na produljenje ili određivanje pritvora ne isključuju odluku Izvanraspravnog vijeća.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene