Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Budite oprezni

Jeste li spremni na temperature više i od 40 stupnjeva?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državni hidrometeorološki zavod na svojim je stranicama objavio upozorenje na veliku opasnost od djelovanja vrućine na zdravlje ljudi i životinja.

Ukoliko su vam jučerašnje i prekjučerašnje temperature zadale probleme, preporučujemo vam da danas ne izlazite iz kuća ukoliko ne morate. U unutrašnjosti, posebice na istoku zemlje, se predviđaju temperature i iznad 40 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ekstremne vrućine Ljeto ruši rekorde: Na sjeveru Sibira izmjerena 32 stupnja! Slika nije dostupna Rekordne temperature Svjedočili smo najtoplijem 17. lipnju otkako se mjere temperature

>> Ljeto i dalje prži, držite se ovih savjeta!

Na sjevernom Jadranu će biti do 35 stupnjeva, a na južnom i do 39.

Ove vrućine možemo očekivati sve do nedjelje kada se očekuje kiša koja će nam donijeti toliko priželjkivano osvježenje. A u ponedjeljak se očekuju temperature i desetak stupnjeva niže od današnjih. Tako je za Zagreb i Osijek prognozirana temperatura od 24 stupnja, za Rijeku 25, a za Split 28 stupnjeva Celzijevih.

Ovo je dobra vijest za poljoprivrednike, ali i za sve one željne osvježenja nakon 'užarenih' temperatura koje su redovito prelazile 30 stupnjeva Celzijevih.

Ne zaboravite da je pri ovakvim vrućinama potrebno prilagoditi prehranu, uzimati dovoljno tekućine, nadoknaditi gubitak soli zbog znojenja i zaštititi se od UV zračenja.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene