Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bloger CNN objavio je na Blog.hr-u tajni Sporazum dioničara 'Sunčanog Hvara' kojeg Vlada RH nikad nije dala na uvid javnosti.


Cijeli sporazum u PDF formatu možete skinuti ovdje, a najnoviji tekst CNN-a ovdje.

Vezani članci Brodice, Hvar Sudar dva broda kod Hvara? Mornar pokušao spriječiti štetu pa zamalo nastradao Ronjenje može biti opasno Tragičan kraj potrage: Pronađeno tijelo nestalog ronioca na Hvaru

Kad je početkom ove godine izbila afera 'Sunčani Hvar', iz Vlade RH su demantirali da postoji ikakva afera.

No, već 3. siječnja CNN blog objavljuje tajni ugovor između Vlade RH i Orco grupe iz kojega se vidi da Sunčani Hvar nije nikakvo javno privatno partnerstvo već najobičnija prodaja Orco grupi. 

Iz Vlade su, kako je bilo i za očekivati, demantirali da se radi o prodaji i obećali da će objaviti pravi ugovor, što do dana današnjeg nije napravljeno. 

Također je obećano i gradu Hvaru da će im Vlada RH ustupiti 25% + 1 dionicu i tako osigurati kontrolni paket. 

Kad pročitate ugovor, shvatit ćete zašto ga Vlada RH do dana današnjeg nije objavila i zašto ga čuva kao što zmija čuva noge. Ugovor je jednom riječju… katastrofa, piše bloger CNN na Blog.hr-u.

Ukratko, Orco je na uloženih 250 milijuna kuna vratio uloženo i još zaradio 430 milijuna i to prije nego što je ispunio ostale obveze i renovirao sve hotele (od 10 hotela, za sada je renovirao 2 i jednoga na pola)! I sve se to dogodilo u manje od 2 godine. Na tome bi im zavidio i legendarni ulagač Warren Buffet, primjećuje CNN.

>> cnn.blog.hr

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju