Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj Planinska

Suđenje Sanaderu: Na klupi za svjedoke Čobankovićev tajnik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Županijskom sudu u Zagrebu, nakon jednomjesečne stanke nastavlja se suđenje bivšem premijeru i čelniku HDZ-a Ivi Sanaderu u slučaju Planinska, te navodno mito od 17 milijuna kuna u vidu 'provizije'.

Pred sutkinjom Jasnom Smiljanić nastavlja se rasprava na suđenju bivšem predsjedniku Vlade i HDZ-a Ivi Sanaderu, osumnjičenom za primanje mita u slučaju sporne kupoprodaje zgrade u Planinskoj. U nastavku suđenja trebao bi svjedočiti Čobankovićev državni tajnik Luka Živanović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Afera Planinska Bivši Sanaderov ministar nakon guljenja krumpira tuži Hrvatsku: "Na njega je vršen pritisak da potpiše sporazum" Slika nije dostupna Optužio Jadranku Kosor SLUČAJ PLANINSKA 'Odluku o kupnji zgrade potpisala je Jadranka Kosor'

>>Sanader: Koga vi zastupate?; Madunić: Vas ne!

U tom su slučaju optuženi i bivši vlasnik prodane zgrade Stjepan Fiolić te Mladen Mlinarević čija je tvrtka 2009. u procjeni navodno udvostručila vrijednost nekretnine koju je za 79,9 milijuna kuna kupilo Ministarstvo regionalnog razvoja. Tadašnji ministar Petar Čobanković prije suđenja je priznao sudjelovanje u malverzacijama oko zgradeu Planinskoj, pa je osuđen na jednogodišnju zatvorsku kaznu koju je zamijenio radom za opće dobro.

>>Sud Čobankoviću oduzeo 'šalabahter' iz kojeg je čitao tijekom svjedočenja

Podsjetimo, na zadnjem ročištu bivši premijer i njegova obrana pokušali su nizom provokativnih pitanja diskreditirati Čobankovića, koji je posvjedočio da je Sanader imao važnu ulogu u tom poslu. (HINA)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene