Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promjena smjera istrage?

Sudski vještak za Dnevnik Nove TV detaljno analizira novu snimku iz noći ubojstva grčkog navijača: "Ne bih isključio ni tu mogućnost..."

Sudski vještak Vojin Maštruko detaljno je za Dnevnik Nove TV analizirao novu snimku o kojoj bruje i hrvatski i grčki mediji i koja je dio sudskog spisa.

Izašla je nova snimka iz kobne noći kada je ubijen grčki navijač. Na snimci o kojoj bruje i hrvatski i grčki mediji i koja je dio sudskog spisa, vidi se navodno trenutak u kojem je muškarac u crvenoj majici - AEK-ov navijač - potegnuo nečim prema ubijenom Michalisu.

Dva tjedna od ubojstva grčki mediji počinju postavljati pitanje je li Michalisa ubio grčki navijač. Sudski vještak Vojin Maštruko detaljno je za Dnevnik Nove TV analizirao novi snimak iz noći ubojstva grčkog navijača. Komentirao je može li snimka promijeniti tijek istrage. 

"Vidljivo je da se ne radi o originalnim snimcima, vidi se da je došlo do montaže, znači videoklipovi od raznih kamera video nadzora su montirani u istu cjelinu. Kvalitet ovih snimaka je relativno loš. Vidi se da kod uvećavanja detalja dolazi do zrnatosti, odnosno piksalizacije snimke što uvelike otežava raspoznavanje detalja tj. detalja na fizionomiji.

Teško je raspoznati što neka osoba nosi u ruci i je li u ruci nož, mobitel...

Slabije se vide detalji na fizionimiji, na tijelu, na odjeći. Trebalo bi pregledavati originalne snimke, tj. originalne snimke koje su poslužile za montažu ovog klipa. Kao prvo ne može se utvrditi visina, nego visina vidljive siluete od poda do vrha glave ili ako je na glavi nekakvo pokrivalo,  u ovom slučaju kapuljača,  onda do vrha kapuljače.

Pritom se trebaju birati oni frejmovi gdje je osoba idealno s oba stopala na tlu. Na temelju određivanja visine vidljive siluete nije moguće apsolutno identificirati tu osobu.

Pročitajte i ovo Radman i Malenica - 1 Sukob navijača Radman i Malenica posjetili Dinamove navijače u grčkim zatvorima: "Nastavljamo se brinuti za uvjete i sigurnost"

Ne bi isključio niti takvu mogućnost da je došlo do nehotičnog ranjavanja upravo u onom trenutku kada treće osoba napada s palicom. Ova osoba u bordo majici je napravila neki obrambeni pokret. E sada, ima li u tom trenutku u ruci sjećivo to se ne vidi iz ovog snimka. Međutim činjenica je da pored te osobe u bordo majici koji s desnom rukom zamahuje paraleno s njim trči ovaj koji je poginuo. Oštećeni.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković navijački sukob Plenković u Ateni nakon sastanka s grčkim kolegom o Boysima: "Vidio sam snimku. Uputili smo im četiri zahtjeva"

Da li ga je tada slučajno pogodio u lijevu ruku to ne bi mogao isključiti jer nije poznato uopće kolika je udaljenost bila među njima.

Da je snimak kvalitetniji onda bi se filtriranjem snimka tog detalja, skidanjem šuma, popravljanjem kvalitete snimka moglo razaznadi kakav predmet nosi u ruci", kazao je Maštruko. 
 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene