Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukob navijača

Radman i Malenica posjetili Dinamove navijače u grčkim zatvorima: "Nastavljamo se brinuti za uvjete i sigurnost"

Aktualno Galerija Radman i Malenica - 1 Radman i Malenica - 1 Foto: cropix Petra Buljan, reporterka Nove TV Petra Buljan, reporterka Nove TV Foto: Vijesti u 17 +0 Sukob navijača u Grčkoj Galerija 1/3 >>
Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman i ministar pravosuđa Ivan Malenica posjetili su Dinamove navijače u grčkim zatvorima u ponedjeljak.

Nakon što je 29-godišnji Mihalis Kacuris ubijen u međusobnoj tučnjavi huligana AEK-a i Dinama uoči kvalifikacijske utakmice za Ligu prvaka, 102 člana BBB-a uhićena su i u zatvorima čekaju završetak istrage.

Grlić Radman posjetio je u ponedjeljak osmero navijača u Korydallosu, najvećem grčkom zatvoru na zapadnoj periferiji Atene, a Malenica sedmero navijača u Halkidi.

"Hrvatska diplomacija od prvog dana je uključena i nastavlja se brinuti za uvjete i njihovu sigurnost", objavilo je ministarstvo vanjskih i europskih poslova na platformi X nakon posjeta Grlića Radmana grčkom zatvoru.

"VladaRH je zajedno s resornim ministarstvima u kontaktu s grčkim vlastima, kako bi osigurala transparentan dijalog i suradnju na ovom slučaju", navodi Zrinjevac. Grlić Radman sastaje se u utorak ujutro s grčkim kolegom Giorgosom Gerapetritisom.

Reporterka Dnevnika Nove TV Petra Buljan iz Atene

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao se s grčkim premijerom Kyriakosom Mitsotakisom u Ateni. Tema razgovora bili su uhićeni Boysi.

Hrvatski premijer siguran je da će grčka policija i pravosudne vlasti utvrditi okolnosti smrti navijača AEK-a, a grčkom kolegi kazao je da Hrvatska traži da se Dinamovim navijačima zajamči sigurnost, omogući pravično i brzo suđenje i deportacija onih koji ne podliježu kaznenoj odgovornosti.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković navijački sukob Plenković u Ateni nakon sastanka s grčkim kolegom o Boysima: "Vidio sam snimku. Uputili smo im četiri zahtjeva"

Za Dnevnik Nove TV događaje u Ateni prati reporterka Petra Buljan. 

"Sastanak je protekao u prijateljskom tonu, njih dvojica su stari poznanici, obojica pripadaju EPP grupaciji u EU parlamentu, no pravo pitanje je koliko to može i hoće li to pomoći uhićenim Hrvatima. Pravi odgovor je da to neće puno pomoći jer ne odlučuje izvršna vlast već pravosuđe, a ono je neovisno.

Radman i Malenica - 1 Petra Buljan, reporterka Nove TV Foto: Vijesti u 17

Plenković je grčkom kolegi ostavio papir sa zahtjevima. Traži se sigurnost Hrvata u zatvorima, pravedno suđenje, deportaciju onih koji ne budu optuženi za najteža kaznena djela, ali i spremnost da Hrvatska preuzme kazneni progon.

I premijer Plenković vidio je snimku, no ne može reći hoće li ona pomoći u oslobađanju Hrvata i da istragu vode grčke vlasti", izvijestila je Buljan. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene