Ana Mamić (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL)
Ana Mamić (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL)

Na suđenje bivšem čelniku NK Dinama Zdravku Mamiću i još trojici okrivljenika na osječkom Županijskom sudu u utorak je, od pozvanih svjedoka, ispitana bivša supruga Zorana Mamića Ana Mamić, i to odlukom Sudskog vijeća, izvanraspravno, bez nazočnosti medija.


Na glavnoj raspravi nije se pojavio nijedan od četvorice okrivljenika, a niti bivša supruga prvookrivljenog Milana Pernara, koja se ispričala zdravstvenim problemima, dok je druga bivša supruga Zorana Mamića Vanja Horvat, Sudu uputila pismeno očitovanje, u kojem se izjasnila da imovina koja glasi na njezino ime nije pribavljena protuzakonitim radnjama i da ne predstavlja protupravnu imovinsku korist te izvijestila sud da neće pristupiti ročištu.

Optužba je zatražila da se Marina Mamić, supruga Zdravka Mamića, te kćeri Iva i Lucija Mamić, koje se nisu pojavile na ročištu 6. listopada, pozovu i ispitaju, ali ne u svojstvu osoba na koje je imovinska korist prenesena, a također i bivša supruga Zorana Mamića Vanja Horvat.

Glavna je rasprava odgođena i nastavit će se 6. studenog, kada će se pozvati Tajana Pernar te "kao osobe na koje je prenesena imovinska korist Marina, Lucija i Iva Mamić te Vanja Horvat". (Hina)