Održano je prvo ročište protiv Tita Gubića koji je prijetio novinarki Provjereng Emi Branica da će završiti kao Pukanić, i to nakon što je istraživanjem otkrila njegovu umješanost u brojna kaznena djela.


Protiv Tita Gubića optužnicu je podignulo državno odvjetništvo. Ako mu se dokaže krivnja, prijeti mu kazna zatvora od 6 mjeseci do 5 godina. Optužnica je izmjenjena jer mu je ukinuto ime koje je dobio krivotvorenjem dokumenata, pa ona nije mogla glasiti na Ivanu Zdravku Josipu Radoš, već sad glasi na ime Tita Gubića.

Vezani članci Drastične mjere u Međimurju Nakon niza godina izvještavanja u Provjerenom: Je li nasilju i razbojstvima u Međimurju konačno došao kraj? Država je odlučila uvesti drastične mjere Ante Pavlović (Foto: Provjereno) - 3 Bivši specijalac iz ATJ Lučko otkrio da je Ante Pavlović napao njegova oca: "Došao se ispričati. S dva pištolja..."

Gubić je odmah tražio izuzeće medija iz sudnice. "Novinari nemaju pravo za ljudskog prava ali tražim izuzeće suda", rekao je sudu.

Tad su svi su morali napustiti sudnicu, no sutkinja nije zatvorila ročište za javnost pa su se novinarli vratili na ročište.

"Ja sam znala da će ovo biti cirkus u sudnici što ja ne dopuštam! Slušajte me, dakle sjetnite se, smirite se", oštro je poručila Gubiću sutkinja.

"Nisam tu došla na plac ko kurva", odgovorio je sutkinji Gubić.

Čitavo vrijeme, isto tako, Gubić je sutkinji govorio da nije okrivljenik, već okrivljenica.

Podsjetimo, na pitanja reporterke Provjerenog Eme Branice u prilogu o samom Gubiću, okrivljeni Gubić tad je odgovarao sve agresivnije da bi naposljetku nasrnuo na nju i rekao joj da je "smeće i đubre" te bi je mogao i "opaliti" i na kraju je pljunuo. Branitelj Gubića na to je rekao da njegov klijent Branicu nije pljunuo, već je samo napravio grimasu. Gubić je Branici prethodno rekao i da bi mogla završiti kao Pukanić.

Upravo ta situacija bila je i povod za optužnicu. Na sudu su se pregledavale snimke iz Provjerenog na kojima se mogu vidjeti i čuti prijetnje Gubića.

Tijek prvog ročišta možete pogledati u emisiji Provjereno u četvrtak navečer 22. prosinca.