Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dovedeni u Remetinec

Nova pravila za uhićenog suca i družinu: Ustajanje u šest, a u posjet im smiju samo odvjetnici

Gotovo nevjerojatno zvuče optužbe USKOK-a po kojima su sudac Trgovačkog suda, njegova pomoćnica i dvoje stečajnih upravitelja punih 12 godina izvlačili milijune iz tvrtki u stečaju. Postavlja se pitanje tko je te postupke kontrolirao i što je radila Porezna uprava?

Daleko od objektiva kamera na Županijski sud dovedeni su uhićeni sudac, njegova pomoćnica i dvoje stečajnih upravitelja. Nešto prije 17 sati dovezeni su sa Županijskog suda na Remetinec. Sada ide standarda procedura od pregleda do raspoređivanja u sobe. Kako ne bi međusobno komunicirali svi će biti razmješteni na raznim odjelima. Sudac Trgovačkog suda njegova pomoćnica i dvoje stečajnih upravitelja morat će se priviknuti na nova pravila. Ustajanje je u šest sati, a zbog koronavirusa nema posjeta. Na počinak će ići u 22 sata.

Pročitajte i ovo Ilustracija Poznata i cijena Nova optužnica za izdavanje lažnih covid potvrda: Uskok tereti 19 osoba, ključna je bila medicinska sestra Ilustracija davali mito USKOK dovršio istragu: Optuženo 15 osoba zbog lažnih COVID potvrda

Jedino tko će ih moći posjećivati jest njihov odvjetni. Komunikacija će ići preko stakla. Nažalost, još jednom svjedočimo tužnoj hrvatskoj slici da čovjek koji bi trebao krojiti pravdu i donositi pravična rješenja osmisli hobotnicu. Umjesto da nastoji spasiti hrvatske tvrtke zabija im posljednji čavao u lijes. Naravno, nakon medijske pompe opet svjedočimo obećanjima političara kako će se u sustav stečajnih upravitelja se uvesti reda - ostaje nam nada da sva ta obećenja danas nisu izrečena onako prigodičarski.

Odvjetnici najavljuju žalbe

"Predložene su zakonske osnove utjecaja na svjedoke i opasnost od ponavljanja djela'', rekla je Danijela Raspović Tomac iz USKOK-a. Odvjetnici najavljuju žalbe. "Normalno da ćemo se mi kao obrana žaliti na to vanraspravnom vijeću, tražit ćemo ukidanje rješenja i puštanje na slobodu", istaknuo je Toni Ivandić, odvjetnik stečajne upraviteljice.

Strategiju kako na slobodu već ima i odvjetnički tim uhićenog suca. "Sad ćemo čekati odluku Državnog sudbenog vijeća, ukoliko bude donešena odluka o privremenom udaljenju tada ćemo odmah istog dana dostaviti zahtjev za puštanjem na slobodu", izjavio je Vlado Kartelo, odvjetnik uhićenog suca. Kroz 12 godina, prema optužbama USKOK-a, nesmetano se kroz stečajne postupke izvukla svota od oko 30 milijuna kuna. Gotovo deset izvučeno je iz Sisačke želježare.

Više informacija pogledajte u priloženom videu.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene