Gotovo nevjerojatno zvuče optužbe USKOK-a po kojima su sudac Trgovačkog suda, njegova pomoćnica i dvoje stečajnih upravitelja punih 12 godina izvlačili milijune iz tvrtki u stečaju. Postavlja se pitanje tko je te postupke kontrolirao i što je radila Porezna uprava?

Galerija


Daleko od objektiva kamera na Županijski sud dovedeni su uhićeni sudac, njegova pomoćnica i dvoje stečajnih upravitelja. Nešto prije 17 sati dovezeni su sa Županijskog suda na Remetinec. Sada ide standarda procedura od pregleda do raspoređivanja u sobe. Kako ne bi međusobno komunicirali svi će biti razmješteni na raznim odjelima. Sudac Trgovačkog suda njegova pomoćnica i dvoje stečajnih upravitelja morat će se priviknuti na nova pravila. Ustajanje je u šest sati, a zbog koronavirusa nema posjeta. Na počinak će ići u 22 sata.

Vezani članci Ministar zdravstva, Vili Beroš Problemi za ministra: USKOK češlja ugovore za izradu platforme Cijepise? Mirela Marković Obiteljskim liječnicima nije bitno tko je radio platformu nego da ona funkcionira: ''Probala sam naručiti pacijente iz Zagreba, dobili su termin u Varaždinu''

Jedino tko će ih moći posjećivati jest njihov odvjetni. Komunikacija će ići preko stakla. Nažalost, još jednom svjedočimo tužnoj hrvatskoj slici da čovjek koji bi trebao krojiti pravdu i donositi pravična rješenja osmisli hobotnicu. Umjesto da nastoji spasiti hrvatske tvrtke zabija im posljednji čavao u lijes. Naravno, nakon medijske pompe opet svjedočimo obećanjima političara kako će se u sustav stečajnih upravitelja se uvesti reda - ostaje nam nada da sva ta obećenja danas nisu izrečena onako prigodičarski.

Odvjetnici najavljuju žalbe

"Predložene su zakonske osnove utjecaja na svjedoke i opasnost od ponavljanja djela'', rekla je Danijela Raspović Tomac iz USKOK-a. Odvjetnici najavljuju žalbe. "Normalno da ćemo se mi kao obrana žaliti na to vanraspravnom vijeću, tražit ćemo ukidanje rješenja i puštanje na slobodu", istaknuo je Toni Ivandić, odvjetnik stečajne upraviteljice.

Strategiju kako na slobodu već ima i odvjetnički tim uhićenog suca. "Sad ćemo čekati odluku Državnog sudbenog vijeća, ukoliko bude donešena odluka o privremenom udaljenju tada ćemo odmah istog dana dostaviti zahtjev za puštanjem na slobodu", izjavio je Vlado Kartelo, odvjetnik uhićenog suca. Kroz 12 godina, prema optužbama USKOK-a, nesmetano se kroz stečajne postupke izvukla svota od oko 30 milijuna kuna. Gotovo deset izvučeno je iz Sisačke želježare.

Više informacija pogledajte u priloženom videu.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr