Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon pada dvojice dilera

Sud predmete iz ilegalnog laboratorija marihuane podijelio fakultetu i školama: "Bit će im od koristi"

Ilustracija
Ilustracija Foto: PU zagrebačka
Općinski kazneni sud u Zagrebu predmete iz ilegalnog laboratorija marihuane podijelio je fakultetu i dvjema školama.

Zagrebačka policija sredinom rujna 2019. godine pronašla je laboratorij marihuane. Dvojici dilera uništeno je više od 1300 stabljika indijske konoplje i 26 kilograma marihuane.

Zaplijenjene predmete vrijedne desetke tisuća kuna je Općinski sud u Zagrebu odlukom tročlanog sudskog vijeća - odlučio predati Agronomskom fakultetu u Zagrebu, Srednjoj gospodarskoj školi u Križevcima te Gospodarskoj školi u Čakovcu.

Pročitajte i ovo Oduzimanje imovinske koristi i mjere osiguranja 2021. NAPLATA TEŠKOM MUKOM I kriminalci plaču: DNEVNIK.hr doznaje koliko im je imovine država oduzela, što još sve čuva, ali i koji je ključan problem

Riječ je o 122 lampe sa sjenilom, 133 prigušnice-balasta (transformatora), 40 lampi Silvania, devet prijenosnih ventilatora i 13 ventilatora u drvenoj kutiji, jednoj razvodnoj kutiji za struju i šest utičnica s termostatom, tri prijenosne klime, četiri vanjske jedinice klime i tri unutarnje, četiri filtra za zrak, četiri digitalna pokazivača vlažnosti i temperature, razvodne kutije za struju, razne plastične boce te boce s insekticidima, piše Jutarnji list.

Pročitajte i ovo U Daruvaru uzgajali marihuanu Uhićeni su FOTO Uzgajali marihuanu, policija pronašla više od 850 stabljika

U međuvremenu su dvojica dilera i pravomoćno osuđena. Zakon dozvoljava sudu odluku što s predmetima koji su oduzeti presudom - hoće li se isti prodati prema odredbama u ovršnom postupku, predati kriminalističkom muzeju, drugoj ustanovi ili uništiti.

Privremeno oduzeti predmeti manje vrijednosti vraćaju se vlasniku ako on to zatraži u roku od godine dana od okončanja kaznenog postupka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NESVAKIDAŠNJA OBRANA Davala drogu školarcima, a sad tvrdi da im se samo rugala: Umjesto marihuane, podmetala im je čaj i duhan

"S obzirom na to da su od prvoosuđenog presudom oduzeti predmeti koji se mogu koristiti za uzgoj raznog biljnog asortimana, a PNUSKOK je obavijestio sud 20. prosinca 2022. da su stupili u kontakt s predstavnicima obrazovnih ustanova čiji obrazovni program pokriva područja poljoprivredne proizvodnje i srodnih djelatnosti te je od predstavnika Agronomskog fakulteta te Gospodarske škole u Križevcima i Čakovcu iskazana potreba i zainteresiranost za preuzimanje i korištenje oduzete opreme koja bi im služila za opremanje prostora namijenjenih u edukativne svrhe. Stoga smatramo da bi se predajom oduzetih predmeta navedenim obrazovnim ustanovama postigao veći društveni interes nego što bi se postiglo njihovim uništenjem", stoji u zaključku sudskog vijeća.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene