Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NESVAKIDAŠNJA OBRANA

Davala drogu školarcima, a sad tvrdi da im se samo rugala: Umjesto marihuane, podmetala im je čaj i duhan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Karlovačko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 20-godišnjakinje iz Otočca za "neovlaštenu proizvodnju i promet drogama i omogućavanje trošenje droga", a osumnjičenica se brani da drogu nije ni vidjela te da se zbog zlostavljanja htjela narugati djeci i odraslima.

Nakon provedene istrage, karlovačko Županijsko državno odvjetništvo je pred Županijskim sudom u Karlovcu podiglo optužnicu protiv hrvatske državljanke rođene 2002. godine kojoj se stavlja na teret da je od lipnja 2021. do travnja 2022. godine u Otočcu u najmanje 46 navrata prodavala i davala djeci marihuanu te da je u najmanje 33 navrata prodavala i marihuanu davala odraslim osobama.

Zbog neovlaštene proizvodnje i promet drogama i to prema djeci i u školi, kazna može biti od tri do petnaest godina zatvora, a istim je Kaznenim zakonom određeno za omogućavanje trošenja droge, bilo da druge navode na trošenje tvari koje su propisom proglašene drogom ili da im za drogiranje osiguraju prostor, kaznit će se zatvorskom kaznom od šest mjeseci do pet godina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Moram i ja negdje raditi" Počeo postupak zbog 18 mrtvih u Domu za starije: HDZ-ov ravnatelj dobio posao nakon što je izgubio izbore za gradonačelnika

Pročitajte i ovo Ilustracija (NE)BRIGA DRUŠTVA Tko brine o nevidljivoj djeci? ''Bolest roditelja nije tabu tema, bolest nitko nije svjesno odabrao''

No u konkretnom slučaju radi o mogućoj kazni od jedne do deset godina jer je riječ o težoj kvalifikaciji, počinjenju kaznenog djela prema djetetu i u školi, kao ustanovi koja služi obrazovanju i odgoju.

Pred djevojkom je ozbiljan kazneni progon, iako se ona tijekom istrage branila riječima da nikada nije ni vidjela drogu. Naime, kako Hina saznaje neslužbeno iz represivnih krugova, djevojka je govorila da su joj se djeca i mladi često rugali zbog njenog muškobanjastog izgleda te da se odlučila i približiti im se i narugati tako da im je nudila lažnu drogu. Kaže da je miješala čajeve i duhan, a oni su to pušili i povjerovali da je riječ o drogi.

Optužnicom je predloženo i da se od 20-godišnje okrivljenice oduzme imovinska korist ostvarena kaznenim djelom, odnosno protupravnom radnjom.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene