Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U povodu jučerašnje smrti strojovođe na ličkoj pruzi kao i svakodnevnih tragedija na cestovnim prijelazima diljem Hrvatske, Sindikat strojovođa Hrvatske će u nedjelju u 13,30 sati održati prosvjed s ciljem da ponovno upozori javnost i odgovorne na potrebu osiguranja željezničkih cestovnih prijelaza.


Strojovođe će u 13,30 sati na jednu minutu zaustaviti sve vlakove u Hrvatskoj i pritom svirati lokomotivskim sirenama.

Vezani članci Slika nije dostupna Idete na put? Onda bolje pročitajte ovaj tekst! Slika nije dostupna FOTO Vlakovi stali u ponoć

Dodatni razlog za takvo upozorenje je naša spoznaja da se ni u ovoj godini iz proračuna nisu izdvojena sredstva s kojima se moglo osigurati tridesetak cestovnih prijelaza, među kojima je mogao biti i onaj nedaleko Čakovca gdje su jučer poginule dvije osobe, priopćio je Sindikat strojovođa.

Strojovođe podsjećaju da na problem ličke pruge i sporog odvijanja procesa njezine modernizacije upozoravaju svakodnevno. 

- Tragično je da na prugama ovakvoga ranga ne bi smjelo biti ovako slabo osiguranih prijelaza, a niti bi preko takvih prijelaza smjeli voziti vlakovi ovih preformansa i brzina, no za učinjene propuste nažalost nitko ne odgovara iako na njima svakodnevno dolazi do stradanja, priopćio je Sindikat strojovođa.