Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sada je na oporavku

Stravičan prizor na zagrebačkom Trnju: Divljački pretukao psa i slomio mu noge

Nesretnog psa vlasnik je divljački pretukao (Foto: Facebook/Noina Arka)
Nesretnog psa vlasnik je divljački pretukao (Foto: Facebook/Noina Arka) Foto: Facebook/Noina Arka
Udruga Noina Arka na Facebooku je objavila fotografiju psa kojeg je, kako se pretpostavlja, divljački pretukao njegov vlasnik u zagrebačkom Trnju.

Građani koji su svjedočili stravičnom prizoru, obavijestili su policiju koja je našla psa kako nepomično leži na poslu.

Pročitajte i ovo Iskorak u zaštiti životinja - 6 povijesni iskorak Zbog napuštanja životinje možete završiti u zatvoru: "Ljudi bi i vlastitu djecu ostavljali da nema kazne za to" Uhićeni Splićanin imao je i dva vuka (ilustracija) Užas u Dalmaciji Uhićen Splićanin koji je držao 67 pasa i dva vuka: Doznajemo zašto zvijeri ne mogu natrag u prirodu

Nakon što je kontaktiran Gradski azil, nesretno štene staforda prevezeno je na Veterinarski fakultet gdje će o njemu skrbiti Noina arka.

"Na jučerašnju dojavu građana kako vlasnik premlaćuje psa na mjesto zločina (jer ovo jest zločin) hitno je stigla policija. Vlasnik je nestao, a policija je zatekla jadnog psa kako nepomično leži na podu.

Hitno su zvali Gradski azil i pas je doveden na Veterinarski fakultet gdje će o njemu skrbiti Noina arka.

Kada nam je stigao Norton (tako smo mu dali ime) učinjen je RTG. Zločinac mu je slomio dvije nožice. Na faks je potom ponovno stigla i policija te su i oni čuli kakve su posljedice premlaćivanja jadnog Nortona.
Sada je Norton dobio udlage, idući tjedan znati će se više. Držite fige da se Norton oporavi.

Hvala policiji, odgovornim građanima koji su hitno zvali policiju te Gradskom azilu na brzom i odgovornom postupanju.

Jučerašnji slučaj nije samo dokaz da su monstrumi među nama, to je i dokaz da odgovorni građani brzim reakcijama mogu promijeniti stanje. Kako je reagirala policija dovoljno govori i slika.

Mijenjajmo svijet nabolje, spriječimo zlostavljanje životinja!", poručuju iz udruge.

Kako je u telefonskom razgovoru za DNEVNIK.hr, kazala Iris Ban-Krošelj, predsjednice udruge Animalex koja se bavi pravnom zaštitom životinja, ovo nije prvi slučaj zlostavljanja istog psa.

U veljači je naime policiji zlostavljanje prijavio jedan muškarac kojem je policija navodno poručila da je riječ o treneru pit bulla te da oni tu ne mogu ništa.

Ban-Krošelj napominje kako udruge za zaštitu životinja nisu nadležne za postupanja vezana uz zlostavljanja životinja, već bi policija trebala proslijediti prijave nadležnom Državnom odvjetništvu i veterinarskoj inspekciji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene