Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stranka umirovljenika pozvala je danas na okupljanje predstavnike svih političkih stranaka i udruga koje zastupaju interese umirovljenike radi stvaranja snažne umirovljeničke političke opcije uoči idućih, moguće prijevremenih parlamentarnih izbora.


'Pažljivo sagledavajući i analizirajući političke odnose na hrvatskoj političkoj sceni slobodni smo zaključiti kako je unutar političkog spektra umirovljeničke preferencije sazrelo vrijeme za jedan zajednički sastanak ili okrugli stol na kojem bi se raspravilo o svim otvorenim pitanjima vezanim za populaciju uz koju se svi dobrim dijelom i u svojim programima kao i imenom vežemo, odnosno o otvorenoj mogućnosti dogovaranja, pa čak i zajedničkog nastupanja', stoji u priopćenju što ga je potpisao predsjednik stranke Lazar Grujić.

Vezani članci Slika nije dostupna Stranka umirovljenika: Građani neće nasjesti na jeftine trikove prosvjednika Slika nije dostupna 'Začuđujuće je da se za kažnjavanje radnika zalaže Matica umirovljenika'

Pozivajući predstavnike umirovljeničkih udruga i stranaka (HSU, DSU, MUH, SUH i druge) na sastanak, SU drži da podijeljeni najviše koriste političkim takmacima, posebice onima koji svoju potporu traže i u biračkom tijelu umirovljenika. 'U Hrvatskoj demokraciji je još uvijek na snazi jedno od pravila koje kaže da je snaga argumenta političke opcije u nacionalnom parlamentu vrlo često mjerljiva i brojem ruku koji određeni argument odnosno prijedlog mogu podržati, a isto pravilo vrijedi i u međusobnoj komunikaciji političkih stanaka', navodi se u priopćenju. (Hina)