Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlučni su i ne odustaju

Salonit: Zbog visoke temperature štrajkaš na Hitnoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Štrajk glađu radnika Salonita počeo je, čini se, uzimati svoj danak, jer je zbog iznimno visoke temperature, u splitki KBC hitno prebačen 49-godišnji Lenko Jukić.

'Iako je zbog grlobolje pregledan od strane liječnika već u jutarnjim satima, Jukiću se zdravstveno stanje do popodnevnih sati pogoršalo. Budući da ujedno boluje od azbestoze, kako bi se izbjegli mogući rizici, njegovo zdravstveno stanje bilo je potrebno sanirati u bolnici', rekao je za Slobodnu Dalmaciju Jozo Marić, povjerenik HUS-a za Dalmaciju. ovakav razvoj događaja, međutim, nije pokolebao ostalih devet strajkaša. Oni svoju borbu nastavljaju, kažu, dok se njihov zasluženi status, ne regulira.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Štrajkaše posjetio župan Salonit: Među štrajkašima glađu i jedan dijabetičar Slika nije dostupna Policija potvrdila Stečajnom upravitelju Salonita prijete ubojstvom

Hitna dala infuziju i štrajkašu koji pati od dijabetesa

Zdravstveno stanje desetorice radnika Salonita, koji četvrti dan štrajkaju glađu, počelo se pogoršavati zbog malaksalosti, a Hitna pomoć intervenirala je i Boži Perišiću, koji boluje od dijabetesa, danas je Hitna medicinska služba pružila liječničku pomoć nakon čega je dobio infuziju.

'Božo Perišić, koji je dijabetičar, za četiri dana štrajka glađu oslabio je šest kilograma pa je danas intervenirala liječnička ekipa. Predloženo mu je da se smjesti u bolnicu ili ode na kućnu njegu, ali on to odbija, pa je nakon našeg upornog nagovaranja prihvatio uzeti inzulin i nastavio štrajk glađu', objasnio je povjerenik Hrvatske udruge sindikata (HUS) u Salonitu Marko Mikačić. Po njegovim riječima, preostalih devet štrajkaša u proteklih je četiri dana oslabilo po tri-četiri kilograma a Lenko Jukić je obolio od upale grla.

Ponovno je reagirao i župan Ante Sanader. Apelirao je da se radnicima dopusti rad na sanaciji tvornice za koju je država osigurala sredstva, isto kao i za njihove plaće. Razlog štrajka radnika Salonita je odluka stečajnog suca Joze Ćalete i stečajnog upravitelja Mirka Kozine da se 1. rujna sa svih 138 radnika prekinu ugovori o radu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene