Obavijesti Video Pretražite Navigacija
9 zaostalih plaća

Štrajk bio nezakonit: Radnici se moraju vratiti na posao ako ne žele otkaz

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnici Kaštelanskih staklenika moraju se vratiti poslu ako ne žele otkaz ugovora o radu. Njihov štrajk bio je nezakonit.

Radnici koji su štrajkali u Kaštelanskim staklenicima od sutra se vraćaju branju salate kako ne bi dobili otkaze ugovora o radu. Štrajk su započeli zbog neisplate plaće, no nije bio zakonit budući da nije najavljen od strane sindikata.

Pročitajte i ovo Gradonačelnica Slunja Mirjana Puškarić odbili potpisati kolektivni ugovor Gradonačelnica grada Slunja reagirala je na najavu štrajka u Dječjem vrtiću: "Nije realan razlog" Dječji vrtić - 2 Niske plaće Neočekivana odluka: Vrtić ide u štrajk, grad odbio potpisati kolektivni ugovor: "Spremni smo i na zatvaranje!"

Stoga je uprava pokrenula zakonsku proceduru te su radnici dali svoje iskaze oko nezakonitog štrajka.

Direktor vjeruje da će do kraja mjeseca dobiti novac od Zračne luke za prodaju zemlje te će tada tvrtka imati novca za isplatu zaostalih plaća.

Radnice prosvjedom tražile isplatu 9 ZAOSTALIH PLAĆA, a dobile OVO!

'Oni će svi dobit upozorenja o povredi, o kršenju prava, pazite štrajk je bio nezakonit, nije najavljen', rekao je direktor Kaštelanskih staklenika, Mario Paladin.

Radnice staklenika smatraju kako imaju pravo tražiti što im firma duguje. 'Mi smo žene koje su devet onih plaća pošteno zaradile. To je jedan težak fizički posao u teškim uvjetima i sad samo svoje pošteno tražimo', kaže sindikalna povjerenica Jagoda Dragun.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene