Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kaštelanski staklenici

Radnice prosvjedom tražile isplatu 9 ZAOSTALIH PLAĆA, a dobile OVO!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osim suspenzije radnice Kaštelanskih staklenika dobile su i upozorenje pred otkaz.

Dvije zaposlenice Kaštelanskih staklenika suspendirane su jer su sudjelovale u jučerašnjem prosvjedu kojim su tražile isplatu čak devet svojih plaća. Osim suspenzije dobile su i upozorenje pred otkaz, izjavila je za Novu TV sindikalna povjerenica HUS-a Jagoda Dragun. Trideset pet zaposlenica i danas su došle u tvrtku, ali nisu radile. 

Pročitajte i ovo Prosvjednici u Izraelu Četvrti dan zaredom Prosvjednici s bakljama pred zgradom parlamenta: Traže nove izbore i optužuju izraelsko vodstvo Slika nije dostupna Vozačima dijelili krastavce Radnici Kaštelanskih staklenika i danas blokirali cestu

Objašnjenje smo tražili u upravi Kaštelanskih staklenika, no odgovor još nismo dobili.

Podsjetimo, Kaštelanski su staklenici u većinskom vlasništvu države. Prošle godine pokrenut je proces restrukturiranja, no plaće i dalje kasne, a radnici tvrde kako su im sumnjive i platne liste.

Državna tvrtka ne isplaćuje plaće: 'Na antidepresivima sam, gladna i žedna!'

Radnici tvrde da se tvrtka namjerno gura u stečaj. Država pak odgovara da se nitko nije žalio za neisplaćene plaće: 'Radnicima kasni plaća jer je tvrtka u fazi restrukturiranja. Država je u 2012. dva puta dala ovom društvu pozajmice, jednom i za isplatu neisplaćenih plaća. S ovom praksom se prekinulo jer se želi osigurati poštivanje europskih regulativa i regulativa tržišnog natjecanja i bitno je da se društvo samostalno dokazuje na slobodnom tržištu', priopćili su iz Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene