Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema dress codea

Stradunom bez straha u bikiniju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grad Dubrovnik nema propisanu zabranu kojom bi sankcionirao nepropisno odjevene turiste koji polugoli šeću povijesnom gradskom jezgrom.

Turisti u kupaćim kostimima, šorcevima i drugim oskudnim odjevnim predmetima mogu i dalje neometano defilirati Dubrovnikom koji nema propisani dress code, piše Slobodna Dalmacija. U susjednoj Italiji šetnja u kupaćem kostimu turiste stoji kazne koja im se naplaćuje na licu mjesta.

Pročitajte i ovo Cijena kvadrata - 3 Obaraju rekorde Za cijenu cijele kuće na Banovini u ovom gradu možete kupiti tek deset kvadrata: "Ne znam kako će moja djeca nešto kupiti" Nova dionica za brzu cestu - 6 Doznaje Dnevnik Nove TV "Ovo je pokazatelj da građani mogu utjecati na projekte": Hrvatske ceste odustaju od planirane dionice brze ceste Dubrovnik - Zračna luka Čilipi

U Dubrovniku najgore što se može dogoditi turistima jest prekršajna prijava Zakona o javnom redu i miru, no on ne predviđa posebne sankcije za neprikladno odijevanje.  Prema članku 14. istog Zakon prekršajna prijava može se dobiti za vrijeđanje ili omalovažavanje moralnih osjećaja građana, odnosno za skidanje odjeće ili obavljanje nužde na javnome mjestu. Maksimalna predviđena kazna iznosi stotinu eura.

 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene