Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavljaju akciju

Stožer u srijedu skuplja potpise saborskih zastupnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stožer traži pokretanje saborske procedure donošenja i objave devet registara u roku od 12 dana.

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara najavio je da će 22. siječnja pred Hrvatskim saborom prikupljati potpise zastupnika za svoju inicijativu da se pokrene saborska procedura izrade i objave devet registara kao pripreme lustracije koja, ističe Stožer, u Hrvatskoj nije provedena, a trebala bi biti.

Pročitajte i ovo Anđelko Stričak Objava na Facebooku Župan Stričak na osudio Milanovićev istup o Habijanu pa prozvao udruge: "Gdje su sad moralne vertikale?" Slika nije dostupna Traže i raspravu u Saboru Stožer za obranu hrvatskog Vukovara traži puštanje Veljka Marića na slobodu

Vukovarski stožer objavio priopćenje: Ovo su nametnute neistine vezane uz referendum!

Predsjednik Stožera Tomislav Josić rekao je na konferenciji za novinare da će saborski zastupnici imati prigodu potpisati Stožerovu inicijativu za pokretanje saborske procedure donošenja i objave devet registara u roku od 12 dana.

Nakon tog roka, rekao je Josić, Stožer će sazvati konferenciju za novinare i upoznati javnost tko jest, a tko nije od saborskih zastupnika podržao inicijativu.

Po njegovim riječima, u traženju objave registara Stožer se poziva na presedan objave registara branitelja te inicijativu pojedinih ministara koji traže javnu objavu podataka koji su za sada bankarska tajna.

'Ministar Maras traži da se objavi registar onih koji su dobili kredite HBOR-a. Ako to nije tajna, ne znam zašto bi bila tajna tko je napadao Hrvatsku', pita Josić dodajući kako će

Hrvatska je supotpisnik raznih međunarodnih akata u kojima se osuđuju totalitarni režimi, ali još nema niti jednog zakona kojima ih osuđuje - tako se kod nas može osnovati komunistička partija, kazao je Tomislav Josić.

VIDEO Stožeraši, uz podršku Ćire Blaževića, predali potpise u Sabor

Inicijativu je Stožer pokrenuo krajem prošloga mjeseca. Traže registre imena svih sudionika pretvorbe i privatizacije; svih pripadnika agresorske vojske državljana RH tijekom Domovinskog rata; svih protiv kojih u DORH-u postoje dokazni materijali ili svjedočanstva koja ih terete za zločine; svih političara i državnih dužnosnika od 1991. do 2013. koji su 'mogli, a nisu branili Hrvatsku' u Domovinskom ratu; svih koji se nisu odazvali mobilizaciji u obrani Hrvatske; svih sudaca u RH koji su sudjelovali u političkim procesima u bivšoj SFRJ; svih u voditeljskim strukturama tajnih službi bivše SFRJ te onih koji su vršili likvidacije; imena svih kojima je omogućena zamjena portfelja dionica za dionice u portfelju HZMO-a.

Traže i objava registra imovinskog stanja bivše Komunističke partije RH a kasnije SDP-a 1988., 1989., 1990. i 1991. te novčano-imovinske transakcije iz tog razdoblja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene