Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što je ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić najavio podijelu Hrvatske na dvije regije svi se pitaju kako će to u konačnici utjecati na razvoj tih područja.


Potpredsjednik vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić prezentirat će na konferenciji za novinare 'Novu statističku klasifikaciju prostornih jedinica Republike Hrvatske', novu teritorijalnu podjelu Hrvatske na dvije regije - Kontinentalnu i Jadransku, te prednosti koje bi ona donijela u budućem povlačenju sredstava iz strukturnih i Kohezijskog fonda.

Vezani članci Premijer Andrej Plenković (Foto: Pixsell,Sanjin Strukić) Plenković i dalje vjeruje da granični spor sa Slovenijom neće blokirati ulazak u Schengen: "Naći ćemo rješenje" Ilustracija (Foto: Gettyimages) Sve više Hrvata umjesto u banke novac ulaže u nekretnine: To je jedan od razloga zašto su cijene visoke

Također, razgovarat će se o različitim dimenzijama i perspektivama toga, za Hrvatsku iznimno važnog, pitanja. Uz potpredsjednika Branka Grčića, prezentaciji će nazočiti i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić te ravnatelj Državnog zavoda za statistiku Ivan Kovač.

>> Grčić: Europa nam već dogodine daje 450 milijuna eura

>> Hrvatska će imati dvije regije, Kontinentalnu i Jadransku!

Podsjetimo, jučer je za Dnevnik Nove TV Grčić objasnio kako će Hrvatska u idućoj godini imati više od 450 milijuna eura strukturnih fondova, a već iduće godine i svake druge godine preko milijun eura iz istih fondova. Kako bi građanima objasnio princip po kojem imamo pristup besplatnom novcu iz EU fondova, Grčić je na primjeru 100 eura rekao da Hrvatska treba osigurati između 15 i 25 eura. Prema tome nacionalno sufinanciranje iznosi između 15 do 25 eura, koje Hrvatska mora osigurati kako bi mogla izvlačiti novce iz pretpristupnih fondova.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.