Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neizvjesna situacija

Što će bit sa splitskom Hitnom pomoći?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon ovog štrajka ovog vikenda, nezadovoljni liječnici Hitne pomoći na Mertojaku ni danas nisu potvrdili da će nastaviti s radom.

Splitska bolnička hitna pomoć prošli je vikend imala navalu pacijenata zbog štrajka dežurnih liječnika u ambulantnoj hitnoj pomoći na Mertojaku.

Pročitajte i ovo Liječnici spremaju štrajk - 1 Dnevnik Nove TV pita Podržavate li zahtjeve liječnika? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV Vili Beroš Ministar je siguran Beroš se oglasio o štrajku liječnika: "Jesu li za specijalistu mala primanja od 3500 eura?"

Danas je u Županiji održan sastanak s nezadovoljnim liječnicima, no opet nisu potvrdili da će raditi. Ističu da godinama nemaju ugovore za dežurstvo i adekvatan prostor za rad, te da prisilno rade vikend dežurstva što im je previše.

No, danas se čulo da se na vikend dežurstvima smjenjuje stotinjak splitskih liječnika opće prakse pa svaki liječnik radi tek nekoliko vikenda na godinu. Za dežurstvo su dodatno plaćeni. 'Liječnici obiteljske medicine vikende rade 4 do 5 puta godišnje'', kaže Marija Klarić, liječnica opće medicine. 'Oni dobiju za pola dana nedjelje koju rade, liječnik i sestra, 950 kuna pa sad vi recite je li to dovoljno', kaže Dragomir Petric, ravnatelj Doma zdravlja Split.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene