Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne rade do daljnjega

Hitna pomoć iz ambulante Mertojak u štrajku, Firule pod pritiskom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hitna pomoć splitske bolnice Firule danas je bila pod pojačanim pritiskom zbog štrajka kolega u ambulanti Mertojak, koja rješava blaže hitne slučajeve.

Liječnici ambulante Mertojak, nezadovoljni prevelikim brojem radnih sati, koncesijama i drugim detaljima ugovora, obustavili su rad do daljnjega.

Pročitajte i ovo Sofija Preljvukić i Robert Vulić - 3 Ususret svetom Duji Cijeli se grad priprema za svoj dan: Uoči dana sv. Duje podijeljene nagrade grada Splita, održan prigodan program Zoran Milanović posjet splitu Milanović o sastavljanju većine i kandidaturi: "Tresem se u tišini"

Pacijenti se ljute jer kada naiđu na zaključana vrata, moraju u drugi dio grada, do bolnice Firule. A ekipa bolničke hitne pomoći, koja bi se trebala baviti spašavanjem života, sada se mora baviti i pisanjem recepata i previjanjem. 

'Pitaju za opću praksu i ljudi se jako ljute. Ima njih dosta koji trebaju injekcije, koji trebaju lijekove', kaže liječnica  bolnice Firule. 'Rekla mi je doktorica da dođem na Mertojak ali tamo danas nije bilo nikoga, a ne piše ništa na vratima', ljuta je jedna umirovljenica.

Na Mertojaku u Hitnoj vrata će biti zaključana do daljnjega. Pedijatri primaju samo djecu do 7 godina. Za sve ostale nema milosti. Radi jedino stomatološka ambulanta. Ovih dana nezadovoljni liječnici sastat će se sa nadležnima. Do se sve ne riješi, bit će gužve na hitnoj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene