Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Pročitajte naslove

Srbi se raspisali o Vukovaru: 'Gotovina jači od države'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
O događajima u vukovarskoj Koloni sjećanja raspisali su se i beogradski mediji.

Većina beogradskih tiskanih medija u utorak izvješćuje o dvjema kolonama kojima je odana počast vukovarskim žrtvama, ističući kako je državni vrh odustao i povukao se nakon što su im ratni veterani zapriječili put.

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji Slika nije dostupna Intervju za Dnevnik Nove TV Josipović otkrio koga u politici smatra odgovornim za blokadu kolone u Vukovaru

'Branitelji s Gotovinom i Markačem protiv Josipovića', naslov je kojim 'Politika' izvješćuje o jučerašnjem mimohodu u Vukovaru i ističe kako su 'Josipović, Milanović i Leko odustali od Kolone sjećanja u Vukovaru' te da su se 'generali Gotovina, Markač i Čermak pridružili koloni branitelja'.

>> VIDEO Pupovac pozvao zastupnike na minutu šutnje za sve stradale u Vukovaru

List 'Danas' u naslovu ističe kako su 'Josipović i Milanović bojkotirani u Vukovaru' i navodi kako su 'tri zapovjednika hrvatskih postrojbi u Vukovaru iz 1991. Mile Dedaković Jastreb, Branko Borković Mladi Jastreb i Tomislav Merčep ostali jučer uz hrvatski državni vrh do kraja tradicionalnog službenog protokola' te da je 'to sve od potpore koju su u Vukovaru za vladinu politiku prema manjinama' jučer dobili hrvatski predsjednik i premijer s ministrima.

'Večernje novosti' pišu da je 'zbog bojkota u Koloni sećanja, državni vrh napustio Vukovar', dok se tabloid 'Kurir' opredijelio za naslov 'Gotovina jači od države', ocjenjujući da je podjela 'posljedica višetjednih sukoba između vukovarskih veterana s policijom i njihova protivljenja uvođenju dvojezičnosti u taj grad'.

Službene ocjene Beograda o jučerašnjem mimohodu u Vukovaru su izostale, kao što su državni dužnosnici uglavnom suzdržani i u komentarima višetjednih prosvjeda protiv ćirilice u Vukovaru. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene