Nakon jučerašnjeg hladnog jutra dio Hrvatske danas se probudio pod snježnim pokrivačem, a promet je bio u kolapsu. Više od pola metra snijega trenutačno ima u Ogulinu i Delnicama.


Jeste li i vi imali poteškoća u prometu ili ste fotografirali snijeg u svom kraju? Fotografije nam pošaljite na moj.report@novatv.hr

Novo jutro u svakom je slučaju bilo manje hladno nego jučer, ali novi snježni pokrivač izazvao je poteškoće u prometu. Najviše je snijega napadalo na Risnjaku - 46 centimetara te u Ogulinu (31) gdje ga sada ima 59 centimetara. U Delnicama je napadalo 26 centimetara novog snijega i sada ga ima 57 centimetara.

Snijeg otežava promet u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Lici, Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju. Zbog ugaženog snijega na kolnicima mjestimice dolazi do zastoja. HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, da na put ne kreću bez zimske opreme te ako je moguće odgode putovanje do poboljšanja vremenskih uvjeta.

Vezani članci Zbog snijega i hladnoće propadaju usjevi - 4 Poljoprivrednici na mukama zbog vremenskih neprilika: "Koliko je ovaj današnji dan napravio štete, to ćemo vidjeti" Bijeli pokrivač na Cresu 04 Zabijelili se i otoci: ''Snježni Cres je nešto što se nije dogodilo godinama, zapravo desetljećima''

Za sav promet zatvorene su državne ceste D3 Kikovica- Gornje Jelenje- Delnice i D501 Gornje Jelenje- Oštrovica zbog snježnih nanosa na Špičunku (Lokve). 

Od 9 sati ujutro do 11:50 bio je zabranjen promet Sljemenskom cestom, zbog prevelike količine snijega. Sljemenska cesta u Zagrebu otvorena je za vozila sa zimskom opremom. Putujete li, svakako se informirajte o uvjetima na cesti.

Vlažan i nestabilan zrak pritjecat će nam ne samo danas nego još i u srijedu i četvrtak pa će kiša i snijeg tako obilježiti i sredinu tjedna.

>> U Gospiću i Otočcu čak -16: Stiže novi snijeg, ponegdje i do 50 cm!

Snijeg koji je padao na širem gradskom području usporava promet, a na većini gradskih i prigradskih autobusnih linija ZET-a bilježena su tijekom jutra odstupanja od voznih redova.

Kasnije tijekom dana, uspostavljene su sve ZET-ove tramvajske i autobusne linije. Unatoč tome, promet teče otežano i uz odstupanja od reda vožnje.

Glavni autobusni kolodvor u Zagrebu obavještava da svi autobusi prema svim odredištima u Republici Hrvatskoj i u inozemstvu prometuju sukladno redu vožnje, no zbog loših vremenskih uvjeta moguće je otkazivanje prometovanja pojedinih linija, slijedom čega Vas pozivamo da se na vrijeme informirate i provjerite polazak za željeno odredište.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook