Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zima do daljnjega

U Gospiću i Otočcu čak -16: Stiže novi snijeg, ponegdje i do 50 cm!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska se jutros budi u debelom minusu. Najniža temperatura, čak minus 16 izmjerena je u šest sati u Gospiću i Otočcu. Malo je gradova koji su jutro dočekali u plusu.

Tek za tri stupnja je bilo je toplije na Zavižanu gdje je izmjereno minus 13 stupnja. Najtoplije, tri stupnja, mjeri se na malom Lošinju, a dva stupnja u Malinskoj. U Zagrebu je šest stupnja ispod nule.

Pročitajte i ovo Snijeg promjena vremena VELIKA GALERIJA Hrvatsku zameo snijeg, šaljite nam svoje fotografije Snijeg Crveno upozorenje FOTO Upaljeni alarmi: Pada gust snijeg, očekuju se snažni udari vjetra, kaos i na Jadranu

Ovo je jedno od hladnijih u ovom razdoblju. Uz hladnoću, česta će biti i magla. Poslijepodne će polako pristizati oblaci, no uglavnom još neće biti oborina. I tijekom dana temperatura će biti između minus jedan i dva, a u istočnom dijelu malo toplije, do četiri stupnja.

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub. U Lici i središnjoj Hrvatskoj ima i magle te je smanjena je vidljivost na dionicama autocesta A1 između tunela Mala Kapela i Sveti Rok te A11 od Velike Gorice do Buševca. Zimski su uvjeti na pojedinim cestama u Gorskom kotaru, Lici i dijelu Zadarske županije.

Nakon sunčanog, ali hladnog jutra, poslijepodne se očekuje naoblačenje na Jadranu, a u noći kiša. Pojačat će i jugo i to na jako do olujno. U gorju također naoblačenje, a navečer i u noći na utorak snijeg koji će biti sve jači.

>> Očekuje nas još snijega, ponegdje i do pola metra!

Ono što nas čeka sljedećih dana u prvom redu je još snijega. U Slavoniji će biti kiše, a zatim susnježice, no u većini unutrašnjosti bit će to ipak snijeg. U Gorskom kotaru, Lici i Hrvatskom zagorju može se očekivati i deblji snježni pokrivač, a smirivanje vremena tek u četvrtak.

Što se tiče Jadrana, bit će vrlo promjenjivo uz česte pljuskove, grmljavinu i kišu. Zbog jake bure ponegdje će opet biti snijega i na moru i to u utorak i srijedu.

Zima nam traje do daljnjega. Obilniji snijeg tijekom tjedna se očekuje u Gorskome kotaru, Lici i sjeverozapadnim krajevima. Mjestimice će ga pasti i do 50 centimetara.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene