Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ledeni val stigao u Hrvatsku, snijeg u Gorskom kotaru i Lici!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Gorskom kotaru i Lici pada snijeg, a očekuje se da bi ga tijekom dana i noći ponegdje moglo napadati i višeo od 30 centimetara, izvijestio je jutros dežurni prognostičar u Državnom hidrometeorološkom zavodu.

Snježne su padaline u poslijepodnevnim satima moguće i u drugim predjelima unutrašnjosti, a glavnina se očekuje tijekom dana, navečer i sutra ujutro. 

Pročitajte i ovo Ilustracija upaljen meteoalarm Stiže pogoršanje vremena, u nekim dijelovima Hrvatske padat će i - snijeg! Slika nije dostupna Radi samo jedno Snijeg iznenadio skijališta u Gorskom kotaru!

Stvaranje snježnog pokrivača, osim u gorju, moguće je i u nizinama tako da se očekuje i na području Međimurja, Zagorja (do 10 cm) i Slavonije (oko 5 cm).

Na Jadranu umjereno i vrlo jako jugo i jugozapadnjak okretat će tijekom dana na buru i sjeverozapadnjak, najprije na sjevernom dijelu, pa mjestimice može biti snijega nošena burom.

U subotu i nedjelju u unutrašnjosti se očekuje umjereno do znatno oblačno s mogućnošću slabog snijega. Na sjevernom Jadranu očekuje se djelomice sunčano vrijeme uz promjenljivu naoblaku dok je na južnom Jadranu moguća kiša. 

Zahladit će, a dojam hladnijeg vremena pojačat će vjetar. Na kopnu će zapuhati povremeno jak sjeveroistočnjak, a na Jadranu jaka bura. 


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene