Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Gorskom kotaru i Lici pada snijeg, a očekuje se da bi ga tijekom dana i noći ponegdje moglo napadati i višeo od 30 centimetara, izvijestio je jutros dežurni prognostičar u Državnom hidrometeorološkom zavodu.


Snježne su padaline u poslijepodnevnim satima moguće i u drugim predjelima unutrašnjosti, a glavnina se očekuje tijekom dana, navečer i sutra ujutro. 

Vezani članci Proljetni snijeg - 2 Oblačno i kišovito, a onda opet jaka promjena: Doznajte što nas sve očekuje u idućim danima Zbog snijega i hladnoće propadaju usjevi - 4 Poljoprivrednici na mukama zbog vremenskih neprilika: "Koliko je ovaj današnji dan napravio štete, to ćemo vidjeti"

Stvaranje snježnog pokrivača, osim u gorju, moguće je i u nizinama tako da se očekuje i na području Međimurja, Zagorja (do 10 cm) i Slavonije (oko 5 cm).

Na Jadranu umjereno i vrlo jako jugo i jugozapadnjak okretat će tijekom dana na buru i sjeverozapadnjak, najprije na sjevernom dijelu, pa mjestimice može biti snijega nošena burom.

U subotu i nedjelju u unutrašnjosti se očekuje umjereno do znatno oblačno s mogućnošću slabog snijega. Na sjevernom Jadranu očekuje se djelomice sunčano vrijeme uz promjenljivu naoblaku dok je na južnom Jadranu moguća kiša. 

Zahladit će, a dojam hladnijeg vremena pojačat će vjetar. Na kopnu će zapuhati povremeno jak sjeveroistočnjak, a na Jadranu jaka bura.