Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od 20. svibnja

Stiže najstresnije razdoblje u životu maturanata!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pred maturantima je jedno od najstresnijih razdoblja u njihovom dosadašnjem učeničkom životu.

Uz završne ocjene, maturanti uče i za državnu maturu. Prvi ispiti pisat će se 20. svibnja, a ljetni rok državne mature završava 9. lipnja.

Pročitajte i ovo Maturanti uče (Foto: Dnevnik.hr) Izmjene zbog štrajka Objavljen novi kalendar polaganja državne mature: Maturanti će na ispite ići i subotom Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 maturantica otkrila ključ problema Brutalno iskrena objava o državnoj maturi: ''Pogled nakon spoznaje da ipak neće biti gastroskopije preko reda...''

Svi ispiti već su tiskani, a na ljetnom roku do sad je odjavljeno više od 5 tisuća ispita. Rok za odjavu ispita, podsjećamo, je do srijede.

U centrima za poduku pripreme se plaćaju od 500 pa sve do 3000 tisuća kuna. Nude se i poduke u zadnji čas, a organiziraju se i probne državne mature.

Na državnu maturu ide većina srednjoškolaca

Ispite će polagati oko 32 tisuće maturanata te 7 tisuća ostalih kandidata. Među njima je i Ela. studentica PMFa paralelno polaže ispite na fakultetu, ali i uči za državnu maturu.

Peta državna matura provodi se po istim pravilima kao i prošlogodišnja.

'Svi ispiti su već tiskani, svaki dan pakiramo oko 10 tisuća ispita i za sada neće biti problema, sve teče po planu', tvrdi Alenka Buntić Rogić, načelnica službe općih poslova i odnosa s javnošću.

A svoj su plan promijenili neki maturanti - do sada je odjavljeno više od 5000 ispita. Svaki nedolazak na ispit plaća se 175 kuna, a vremena za odjavu maturanti imaju do srijede.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene