Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Danas u Saboru

Stipe Petrina: 'Petrov je Podolnjaka gurkao da povuče kandidaturu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stipe Petrina za Dnevnik.hr je prokomentirao današnju situaciju u Saboru

Stipe Petrina, saborski zastupnik izabran na listi Mosta koji sa svojim kolegama s liste u posljednje vrijeme nije u naročito dobrim odnosima, prokomentirao je današnja zbivanja u Saboru slijedom kojih Sabor nije konstituiran.

Pročitajte i ovo Nino Raspudić i Marija Selak Raspudić Liste za EU izbore Raskol u Mostu - Raspudići napustili stranku? "Ne znam što vam nije jasno" Božo Petrov Porazna statistika MOST-ov apel za demografski preporod Hrvatske: "Ljudi bježe zbog korupcije, truleži i močvare Andreja Plenkovića"

Robert Podolnjak odbio kandidaturu, Sabor nije konstituiran

Više je puta Petrina u telefonskom razgovoru za Dnevnik.hr ponovio kako je ova situacija 'nacionalna sramota'. 'Ovo se dogodilo prvi puta u povijesti Hrvatske države. Činjenica je da je jedna od dvije političke snage u Hrvatskoj koje su imale moć predlaganja kandidata, usuglasila s Mostom kandidata dan ili dva prije sjednice Sabora', tvrdi Petrina.

POLITIČKI ANALITIČAR ZA DNEVNIK.HR OBJAŠNJAVA Što će biti dalje, te koga će birači kazniti ako se ne konstituira Sabor

Dodaje kako je 'jasno da je gospodin Robert Podolnjak pristao da bude kandidat za predsjednika Sabora kojeg će predložiti SDP, jer da nije pristao, odmah bi se u Saboru dignuo kad bi čuo svoje ime i rekao 'odakle vam pravo da me kandidirate bez mog pristanka'. Danas se vidjelo da odustajanje nije volja Podolnjaka, već Bože Petrova koji ga je cijelo vrijeme gurkao da od kandidature odustane. To stvara ružnu sliku.'

Na pitanje zašto bi Petrov nagovarao Podolnjaka danas da odustane od kandidature ako se Most s SDP-om dogovorio oko kandidata, Petrina kaže da je to stoga što 'Petrov mijenja mišljenje od prigode do prigode'.

'Danas je potvrđeno da je Hrvatska u cjelini taoc jednog čovjeka – Bože Petrova. Danas je Most izgubio vjerodostojnost', zaključuje Petrina.

Podsjetimo, danas je trebao biti konstituiran Hrvatski Sabor. Međutim nakon što je bio predložen samo jedan kandidat za predsjednika Sabora – Robert Podolnjak iz redova Mosta, on je povukao svoju kandidaturu kazavši kako je Most želio da se predsjednik sabora izglasa na temelju konsenzusa dvije velike koalicije – Domoljubne koju predvodi HDZ i Hrvatska raste koju predvodi SDP.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene