Ovakvom odlukom, kaže Petrina, uvodi se reda i donosi se odluka od koje Primošten može imati samo koristi.


Glazba uživo na terasama ugostiteljskih objekata u Primoštenu moguća je samo uz dopuštenje općine. Odluka je to lokalne vlasti. Razlog su kažu - pritužbe što turista što lokalnih mještana. Odluka je, kažu postojala i ranije ali su neki ugostitelji puštali preglasnu glazbu koja je smetala mnogima. Od sada će, kaže načelnik Petrina, u ugovorima s ugostiteljima stajati i da se za svaku organizaciju glazbe uživo mora imati dozvola općine.

'Nered,nema pravila kad tko svira tako da svira nekad svi nekad nema nitko, miješa se sve', kaže Frane Mrduljaš, vlasnik ugostiteljskog objekta. Na pitanje kako je riješio taj problem kaže da je čak imao paravan da se 'ne miješa s druge terase'.

Vezani članci Seka Aleksić (Foto: Dnevnik.hr) Na Rujanfestu Seka Aleksić, Dejan Matić, Ministarke... "Činjenica je da većina sluša narodnjake" Slika nije dostupna Spomenik stigao u Primošten: Gospa od 17 metara vidjet će se i iz Italije

'Džungle zvukova, nema smisla da to postoji jer to postaje rad u korist vlastite štete… Ove godine su čak tri festivala u Primoštenu. Tako da zabave k'o u priči', kaže Stipe Petrina. Što se tiče kazni za one koji se ne budu pridržavali odluke, Petrina kaže da će Općina uskratiti korištenje javne površine.

O tome hoće li nova pravila zakomplicirati turistički život Primoštena izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič:

'Ugostitelji s kojima sam danas razgovarao kažu da reda treba biti, a hoće li ova odluka utjecati na njihov posao kažu da treba sačekati početak sezone. Mještani s kojima sad danas razgovarao kažu kako ljeti u Primoštenu zna biti poprilično bučno, neki zbog toga ne mogu oka skopliti, a kažu kako se pojedini kafići natječu u tome čija će glazba biti glasnija.  U Primoštenu je danas bilo dosta turista, neki od njih kažu da zabave i glazbe tijekom ljetnih mjeseci treba itekako biti. Uvođenje reda naprosto ne može nikako naštetiti nadolazećoj sezoni kaže načelnik Stipe Petrina. Dodaje da je bilo svega, i buke, ali i onih koji se nisu pridržavali odluke o tome do kada se smije puštati glazba uživo. Ovakvom odlukom, kaže Petrina uvodi se reda i donosi se odluka od koje Primošten može imati samo koristi.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr