Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Turisti ga obilaze

JEDINSTVEN NA SVIJETU Petrina gradi Gospin kip visok 17 metara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko dva milijuna kuna stajat će općinu Primošten postavljanje kipa Gospe od Loreta na lokalnom brdu. Načelnik Stipe Petrina nada se da će i to pomoći u stvaranju novih radnih mjesta te da je to investicija koja se brzo vraća.

Kip će biti viši od 17 metara i moći će se pogledati i iznutra. Na vanjskom dijelu bit će i zlata i srebra.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Primošten u plusu Stipe Petrina ima poseban sistem ulaganja u zdravstvo na razini općine: ''Kujundžić nema dodira s realnošću, a njegove su izjave dno dna'' Stopirani radovi oko spomenika Gospe Loretske (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Ugasila ih inspekcija Gospa od birokratskih zavrzlama: Zapeli radovi na Primoštenskoj atrakciji, gradonačelnik Petrina revoltiran

'Zajedno sa postoljem biti će 17 i 30 metara, točno desetina brda Gaj. Spomenik će biti od betona, šupalj, moći će se vidit unutrašnjost, a završna obrada je mozaička, od zlata, srebra i bojanog stakla', kazao je primoštenski načelnik Stipe Petrina.

Petrina kaže da je ideja o postavljanju kipa je stara više godina. 'Došlo je do nekih sitnih povećanja, oko dva milijuna, sa dva milijuna kuna biti sve gotovo', napominje Petrina.

Kip će biti postavljen na ovome mjestu. Postolje je već napravljeno. Neki govore da bi se za lijepoga vremena mogao vidjeti čak otamo iz Italije. Jedno je sigurno, iz Primoštena bit će itekako vidljivo. A turisti ovo mjesto već obilaze. I fotografiraju se. Kip zaštitnice Primoštena će, govori Petrina, biti jedinstven u svijetu.

'Upravo to je u cilju zapošljavanja, otvaranja mogućnosti da mladi osiguraju sebi radna mjesta jer ako tu dođe nekoliko tisuća ljudi tih nekoliko trebat će od wc-a, kave, razglednice', dodaje Petrina.

Kip bi na primoštenskom brdu trebao biti postavljen u ožujku ili travnju iduće godine.
 

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene