Osijek na nogama zbog mogućih trovanja (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Osijek na nogama zbog mogućih trovanja (Foto: Dnevnik.hr) - 2

Prvi nalaz bijelog praha sumnjivog praha primjećenog na ulicama Osijeka pokazao je kako golubove nije ubila ptičja gripa.


Cjelokupna analiza sumnjive bijele tvari po svemu sudeći će ipak biti završena sutra.

Vezani članci Bista Josipa Broza Tita (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) Preselila je njegovu bistu, ali...: Na istom se mjestu našli Tuđman, Tito i Grabar-Kitarović. A nije vic Državni vrh u Osijeku (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL) Državni vrh u Osijeku na završnici Dana hrvatskog turizma i dodjeli nagrada

Grad je naime jučer poslao više uzoraka sumnjivih tvari na analizu po žurnom postupku i očekuju da će sutra imati povratnu informaciju, nakon čega će o svemu izvjestiti i javnost.

Policija je u petak poslala navodni otrov na analizu u svoju forenziku, i oni su zatražili ubrzavanje vještačenja, tako da i policija sutra očekuje svoje nalaze.

Današnji nalaz na ptičju gripu tražila je Veterinarska stanica Osijek koja je to bila dužna učiniti prema svojim propisima, iako se nije sumnjalo na ptičju gripu.

Podsjetimo, služba 112  zaprimila je dojave o sumnjivom prahu te uginulim pticama i otrovanim psima na području Osijeka.

Na središnjem gradskom trgu u Osijeku

jučer je prosvjedovalo tristotinjak zabrinutih građana

.