Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pijte dovoljno tekućine

Stigao toplinski val: U Čakovcu izmjeren 41 STUPANJ

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrijeme je i dalje većinom sunčano i vrlo toplo, ponegdje i vruće. A toplinski val tek slijedi.

Danas je u podne u Čakovcu izmjeren čak 41 stupanj, što je početak toplinskog vala koji je očito već stigao u Hrvatsku, kao što su i najavljivali meteorolozi.

Pročitajte i ovo Promjenjivo oblačno vrijeme Mogući i pljuskovi Promijenjivo vrijeme diljem Hrvatske: Stabilizacija se očekuje u drugoj polovici tjedna Promjenjivo oblačno vrijeme Od utorka nove oborine Nastavlja se prevrtljivo vrijeme: U nekim krajevima se za vikend očekuje i snijeg

Za vikend se također očekuju vrlo visoke temperature, negdje oko 38 stupnjeva. Sve se to događa pod ujecajem polja povišenog tlaka, prostrane anticiklone zbog koje će uz visoku temperaturu i nebo biti uglavnom vedro.

>>Evo kako se rashladiti ako NEMATE klima uređaj

Idućih dana savjetuje se konzumiranje dovoljno tekućine, često tuširanje te izbjegavanje boravka na otvorenom sredinom dana. To osobtio vrijedi za malu djecu i kronične bolesnike. Naime, bit će vrlo vruće - u nedjelju se očekuje 36, a u ponedjeljak moguće i 38 stupnjeva. I to u hladu. I na moru će biti vrlo vruće, iako ne baš kao u unutrašnjosti.

Ovdje će temperatura biti od 33 do 35. U početku će malo pomagati maestral, no u ponedjeljak uz jugo, ni na moru se neće lako disati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene