Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog 'Lex Perkovića'

Stier u Europskom parlamentu: Vjerodostojnost Vlade je narušena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ-ov zastupnik u Europskom parlamentu Davor Ivo Stier kritizirao je hrvatsku Vladu zbog zakona kojim se regulira primjena europskog uhidbenog naloga.

Davor Stier, HDZ-ov zastupnik u Europskom parlamentu, pozdravio je u četvrtak prijedlog Europske komisije za uspostavu Ureda europskog javnog tužitelja te pozvao hrvatsku Vladu da što prije podrži ovaj prijedlog i promijeni zakon o primjeni europskog uhidbenog naloga.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Reding kritizirala Hrvatsku: VIDEO 'Ovo je ozbiljno kršenje zakona, ali prije svega povjerenja!' Slika nije dostupna Tema dana Tko je odgovoran za uvođenje sankcija Hrvatskoj?

>> Hrvatski europarlamentarci

'Pozivam Vladu Republike Hrvatske da što prije podrži ovaj prijedlog Europske komisije i time pokaže političku volju za obnovom političke vjerodostojnosti po pitanju poštivanja vladavine prava', navodi Stier u priopćenju, dodajući da je ta 'vjerodostojnost ozbiljno narušena lipanjskim promjenama zakona koji je u široj hrvatskoj i europskoj javnosti dobio naziv 'lex Perković''.

HDZ-ov zastupnik u Europskom parlamentu navodi da se vjerodostojnost može vratiti 'samo poništenjem spornih odredbi 'lexa Perković' i postupanjem prema već primljenim europskim uhidbenim nalozima'.

Stier navodi da će uspostava Ureda europskog javnog tužitelja biti važan korak u afirmaciji pravne države i borbe protiv korupcije u Hrvatskoj.

'Mogućnost Europskog javnog tužitelja da podigne optužnicu pred nacionalnim sudovima u pitanjima vezanim za korištenje sredstava iz proračuna EU osnažit će neovisnost hrvatskog pravosuđa i smanjiti prostor za pritiske na pravosudna tijela, odnosno političku zaštitu od kaznenog progona', kaže Stier. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene