Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Toliko je besmislena'

Stazić: Karamarkova izjavi mogla bi biti citirana poput one 'Jubito'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP-ov zastupnik Nenad Stazić danas je u Hrvatskom saboru osudio nedavnu izjavu predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka da je vlast Kukuriku koalicije nenarodna, na što mu je HDZ-ovac Duje Marasović uzvratio kako ta izjava možda i nije najspretnija, ali da tako proizlazi iz nekih poruka premijera Zorana Milanovića.

U pojedinačnoj raspravi o izmjenama Zakona o javnom okupljanju, Stazić je, ne navodeći Karamarkovo ime, rekao kako je izjava čelnika jedne stranke o nenarodnoj vlasti Kukuriku koalicije besmislena, ali i uvreda za gotovo 960 tisuća birača koji su na izborima glasali za Kukuriku koaliciju. ‘Ta izjava toliko je besmislena da joj prijeti da bude beskonačno citirana poput one 'Jubito'‘, rekao je Stazić, prozivajući autora te izjave, odnosno Karamarka, da je narodu poručio kako ‘nije narod nego odrod’.

‘Sada 958.318 birača Kukuriku koalicije može doći pod njegov prozor i reći - slušajte, vidimo te, bez obzira što nas ne smatraš narodom, što nas vrijeđaš i omalovažavaš’, poručio je. To što Karamarka danas nema u sabornici ocijenio je, pak, uvredom ne tih, već više od 330 tisuća birača HDZ-a koji su ga izabrali da ih zastupa u parlamentu. Najavu HDZ-ovaca da neće podržati zakonske izmjene, već da će biti suzdržani, nazvao je logičnom i jasnom.

Pročitajte i ovo Hrvatski sabor Mimo plaće Saborski zastupnici u tri mjeseca potrošili 247.000 eura: Na jedno je otišlo najviše novca Slika nije dostupna Zastupnici pod povećalom Doznajte što je tko (ne)radio u Saboru u prvih 6 mjeseci ove godine

>> Sabor o dozvoli prosvjeda na Markovu trgu

‘HDZ je tu posve dosljedan, to im se mora priznati. I dalje se boje građana, ali s obzirom što su im napravili to i nije čudno’, kazao je Stazić, dodavši kako je taj strah ne samo razumljiv, nego i opravdan nakon Karamarkove izjave. Replicirajući Staziću, HDZ-ov zastupnik Marasović je za izjavu predsjednika svoje stranke rekao kako je nespretno izražena, da nije po njegovoj volji, niti u tehničkom i zakonskom smislu točna.

No, pozivajući se na medijske napise da je premijer Milanović zabranio svećenički blagoslov pri jučerašnjem otvaranju trajektne luke Stinica na Rabu, Marasović je poručio kako je premijer time uvrijedio cijeli hrvatski narod, odnosno ‘90 posto građana u katoličkoj Hrvatskoj koji se izjašnjavaju katolicima’.

Staziću je replicirao i Salapić ističući kako bi broj birača Kukuriku koalicije bio puno manji da su znali kako će vlast koju su birali povećati troškove života ‘U tom je smislu Karamarko izgleda imao pravo, jer to proizlazi iz ponašanja vašeg predsjednika stranke’, poručio je Staziću, koji mu je uzvratio da Hrvatska nije katolička, već sekularna država, što piše i u Ustavu. ‘Sve što ste rekli je flagrantno kršenje Ustava, sramota je da to govori jedan saborski zastupnik’, poručio je Marasoviću.

Staziću je replicirao i Josip Salapić (HDSSB), ističući kako bi broj birača Kukuriku koalicije bio puno manji da su znali kako će vlast koju su birali povećati PDV, cijenu struje i plina, ukidati im regrese i božićnice, itd. ‘Niste promijenili kaput. Pripadali ste vlasti koja je opljačkala ovaj narod’, uzvratio mu je Stazić.

Branko Vukšić (Hrvatski laburisti) vladajućima je, pak, poručio da se drže Milanovićeva obećanja i suzdrže od konstantnog prozivanja bivše vlasti, kao što je to činio HDZ za vlast Ivice Račana, a HDZ-ovcima da prestanu biti licemjeri ‘koji su zabranjivali skupove na Markovu trgu, a sada govore da se slobode čovjeka i dalje trebaju ograničavati kako se ne bi uništile zgrade na Markovu trgu’. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene