Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izmjene zakona o javnom okupljanju

Sabor o dozvoli prosvjeda na Markovu trgu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sabor će danas s radom nastaviti raspravom o Konačnom prijedlogu izmjena i dopuna Zakona o javnom okupljanju, kojim se ukida zabrana mirnog prosvjedovanja na Markovu trgu u Zagrebu..

Javna okupljanja i prosvjedi na Markovu trgu bili bi dopušteni od 15. srpnja ove godine, pri čemu bi pristup sudionika okupljanja bio ograničen na 10 metara od zgrada Hrvatskog sabora i Vlade RH, te 20 metara od zgrade Ustavnog suda RH. Taj će prostor biti primjereno označen, a javno okupljanje i prosvjed bit će mogući od 8 do 22 sata, dok je broj sudionika ograničen na 1500.

U konačni prijedlog Zakona uvrštena je i odredba po kojoj je za osobe s invaliditetom i one s teškoćama u kretanju za pristup Markovu trgu osigurana "ruta" kroz Radićevu ulicu te Kamenita vrata.

Sjednica Hrvatskog sabora počinje u 9,30 sati. (Hina)

Pročitajte i ovo Sabornica - 1 Krenula je kampanja Ovo je jedini političar koji već sada zna da ima mjesto u Saboru Parlametar OTVORENOST I SIGURNOST Doznajemo hoće li građani uskoro moći na zabranjeni trg: "Na temelju prikupljenih saznanja..."

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene