Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sabor će danas s radom nastaviti raspravom o Konačnom prijedlogu izmjena i dopuna Zakona o javnom okupljanju, kojim se ukida zabrana mirnog prosvjedovanja na Markovu trgu u Zagrebu..


Javna okupljanja i prosvjedi na Markovu trgu bili bi dopušteni od 15. srpnja ove godine, pri čemu bi pristup sudionika okupljanja bio ograničen na 10 metara od zgrada Hrvatskog sabora i Vlade RH, te 20 metara od zgrade Ustavnog suda RH. Taj će prostor biti primjereno označen, a javno okupljanje i prosvjed bit će mogući od 8 do 22 sata, dok je broj sudionika ograničen na 1500.

U konačni prijedlog Zakona uvrštena je i odredba po kojoj je za osobe s invaliditetom i one s teškoćama u kretanju za pristup Markovu trgu osigurana "ruta" kroz Radićevu ulicu te Kamenita vrata.

Sjednica Hrvatskog sabora počinje u 9,30 sati. (Hina)

Vezani članci Silvano Hrelja Sabor prihvatio Hreljine amandmane o zaposlenju umirovljenika na pola radnog vremena Andrej Plenković u Saboru Vruće u Saboru: "Toliku količinu ljubavi ja nikad nisam iskazao u replici kolegici Selak Raspudić"

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.