Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Saborska je oporba upozorila da državni revizori godinama uzaludno upozoravaju na iste propuste u pojedinim ministarstvima, a najviše je spominjano Ministarstvo obrane, kojemu je revizija ponovno utvrdila nepravilnosti u javnoj nabavi.


Nenad Stazić upozorio je da je gotovo 72 posto onoga što je MORH lani nabavio nabavljeno uz izuzeće, te da su revizori slične propuste utvrdili i prethodnih godina. 'Ministarstvo je prihvatilo nalaze i preporuke i opet nije učinilo ništa', kazao je Stazić, ocijenivši kako 'bi se tu dala primijeniti poslovica o karavanama koje prolaze i kućnim ljubimcima koji na njih laju'.

Vezani članci Banožić i Dalić posjetili ozlijeđenog pilota - 2 FOTO Banožić i Dalić posjetili pilota ozlijeđenog u padu MiG-a: "Snaga vojske mogla bi biti inspiracija nogometašima" Slika nije dostupna MORH ni za 4 godine nije stavio u funkciju računalni program

Stazić se pritom pozvao na nalaze revizija od 2004. nadalje, na što ga je Berislav Rončević, koji je 2007. bio na dužnosti ministra obrane, upozorio kako je u 2003., dok je ministrica obrane bila SDP-ovka Željka Antunović, u MORH-u bilo više od sto milijuna kuna nepravilnosti vezanih za javne nabave. Stazića je upitao 'je li možda koji milijunčić završio u partijskoj blagajni'.

Kolegama iz SDP-a Božica Šolić je poručila da bi se, umjesto MORH-ovih, trebali pozabaviti i nalazima revizije za Grad Zagreb, u kojem se, tvrdi, najviše krši Zakon o javnoj nabavi.

'Kilometar nogostupa širine 80 cm u Ogulinu košta 300.000 kuna, a u Zagrebu, u Brezovici, kilometar istog takvog nogostupa košta milijun kuna. Napadate MORH zbog nepravilnosti u javnim nabavama, a nitko ovo ne spominje, a zna se tko vodi grad Zagreb', rekla je Šolić.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju