Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DONACIJA OD MILIJUN KUNA

Dio građana ove zime će manje brinuti o grijanju, tvrtka im podijelila vaučere za nabavu ogrjeva: "To je naš doprinos"

Aktualno Galerija Peleti - 1 Peleti - 1 Foto: DNEVNIK.hr Peleti - 2 Peleti - 2 Foto: DNEVNIK.hr Peleti - 3 Peleti - 3 Foto: DNEVNIK.hr Peleti - 4 Peleti - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 Katarina Mihelčić, gradonačelnica Delnica Galerija 1/6 >>
Stanovnici Delnica koji se griju na pelete platit će tisuću kuna manje za paletu tog ogrijeva. Zahvaljujući inicijativi jednog proizvođača, u suradnji s gradom dijele se vaučeri za popust pri kupnji peleta. Ovakvo društveno odgovorno ponašanje zainteresiralo je mnoge, no slične inicijative u Hrvatskoj za sada nema.

Mladen Mihelčić-Rafo se posljednje tri godine grije na pelete. Krenuo je kada su bili najpovoljniji ogrjev, a danas više nisu toliko jeftini.

"Obično uzmem šest tona da imam i za rezervu jer nikad se ne zna kakva će bit zima. Sada me četiri tone dođu 14.000 kuna, a prije je šest tona bilo 11.000 kuna", rekao je u prilogu reportera Dnevnika Nove TV Marka Balena.

Da nema vaučera, četiri tone bi ga ove godine stajale 18.000 kuna.

"Paleta peleta, umjesto oko 4500 kuna, će uz vaučer lokalno stanovništvo koštati oko 3500 kuna", rekao je Goran Petranović, direktor tvrtke za proizvodnju peleta.

Pročitajte i ovo Red za socijalnu pomoć - 2 NA RUBU SIROMAŠTVA Poskupljenja otjerala preko ruba i one koji su dosad nekako uspijevali spajati kraj s krajem: "Ni društva ni blagostanja neću imati''

U prvih nekoliko dana vaučere je dobilo tristotinjak Delničana, a na njih imaju pravo svi vlasnici peći na pelete koji žive na području grada Delnica.

"Ja sam rekla da bi bilo odlično dato rade i druge tvrtke, nevezano radi li se o peletima ili nekim drugim proizvodima jer zaista u ovo vrijeme, kada divljaju cijene, svaka ovakva inicijativa je za pozdraviti i štiti budžete malih ljudi", rekla je gradonačelnica Delnica Katarina Mihelčić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna STRAHOVIT RAST NA TRŽIŠTU Hoće li cijene dizela eksplodirati? Mali distributeri najavili tužbu Ustavnom sudu: "Ima tvrtki koje se zatvaraju, neki su blokirani"

Ova inicijativa ima svoju cijenu koju u potpunosti snosi tvrtka iz Delnica.

"U planu je podijeliti tisuću vaučera, a jedan vaučer je u iznosu od tisuću kuna. Ne bih rekao da će to tvrtku oštetiti, već da je to naš doprinos od milijun kuna zajednici gdje djelujemo", rekao je Petranović.

Delničani stoga neće morati zatvarati ventile na radijatorima koje griju peći na pelete.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene