Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izlasci iz zemlje

Stanje na granicama: Ovako funkcionira dogovor Plenkovića i Cerara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na granici sa Slovenijom jutros se, prema podacima MUP-a od 8 sati, čekalo i 45 minuta, iako je u subotu u Bruxellesu dogovoreno da će se kolone smanjiti. HAK-ove kamere dva sata kasnije pokazuju da se gužva raščistila.

Nakon što je zbog dugih kolona na granici, premijer Andrej Plenković sa slovenskim kolegom Mirom Cerarom i predsjednikom Europske komisije Jean-Claudeom Junckereom dogovorio da se na graničnim prijelazima Hrvatske i Slovenije prijeđe na ciljane kontrole, kolona i dalje ima, ali se smanjuju.

Pročitajte i ovo Gužve na Lučkom, arhiva udarni vikend Gužve ne prestaju ni u večernjim satima: Na nekoliko dionica autoceste vozi se u kolonama Gužve na cestama Upozorenje vozačima Udarni je turistički vikend, pojačan je promet u smjeru mora: Na Krčkom mostu kolone od 4 kilometra

Prema dojavi MUP-a o stanju na graničnim prijelazima, u 8 sati se na izlazu iz Hrvatske, na graničnom prijelazu Bregana čekalo oko 45 minuta. Nekoliko sati kasnije, kamere HAK-a pokazuju da kolona više nema i da dogovoreni sustav funkcionira.

U subotu je, naime, dogovoreno da će Europska Komisija, rekao je premijer Plenković, ''pomoći u provedbi novih pravila na način da će se sa sustavnih ići na ciljane kontrole, temeljem vodiča koji je izradila Komisija, kada granična policija uvidi da su čekanja na granicama dulja od 15 minuta.''

HAK upozorava da su s obzirom na povremene, sustavne granične kontrole i pojačan promet moguća čekanja na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH i Mađarskom. Najduže se čeka na graničnom prijelazu Bregana, a na ostalima oko 30 minuta.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene