Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Stanari se vraćaju u Kupsku nakon procjene vještaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na današnjem sastanku predstavnika stanara urušene Kupske ulice s predstavnicima HEP-a, Tehnike i Gradskog poglavarstva dogovoreno da će se stanari početi vraćati u svoje domove tek kad im se zajamči sigurnost, odnosno kada sudski vještak i odgovorni statičar procjene situaciju.

Predstavnik stanara, Boris Bećir, novinarima je nakon sastanka zatvorenog za javnost izjavio da su dogovorili da će sutra u 12 sati na teren izići sudski vještak kojeg je pozvala "Tehnika" i odgovorni statičar kako bi procijenili situaciju, te da se prije toga nitko ne može vratiti u svoje domove.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stanari u okolici Kupske ponovo imaju grijanje i toplu vodu Slika nije dostupna Doris Košta traži milijunske odštete za stanare Kupske

"U narednih sedam do deset dana u ovom dijelu koji je urušen sigurno nema povratka, a onda opet ovisi o procjenama vještaka", rekao je Bećir.

Istaknuo je da će stanari tražiti i drugo mišljenje od nezavisnog sudskog vještaka kojeg će im dodijelit sud.

Izjavio je da su razgovarali i o dinamici sanacije, pa bi do petka Kupska ulica trebala biti u nivou asfalta kakav je bio prije urušavanja. 

S odgovornima za infrastrukturu dogovoreno je da će se od
petka krenuti sa sanacijom i dovođenjem u prvobitno stanje
instalacija.

Bećir je najavio da je idući sastanak dogovoren za petak.

Istaknuo je da nitko od onih koji su gradili ne želi financijski
sudjelovati u pomoći stanarima jer bi to značilo, kako su oni rekli, priznanje krivnje.

Kazao je da su stanari nezadovoljni svojim statusom, da su prisilno izbačeni iz svojih kuća, većina ih je smještena u hostelu u Remetincu, a ogorčeni su zbog toga što se nitko do sada nije očitovao o uzrocima te tragedije, pa ne znaju kome uputiti svoje zahtjeve kako bi ostvarili svoja prava.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i
branitelje Zvonimir Šostar novinarima je u tijeku sastanka izjavio da se večeras poslije 18 sati u svoje domove mogu vratiti stanovnici Plitvičke i Galovačke ulice. 

Rekao je da su im na dispoziciji djelatnici Elektre, ako će imati problema sa strujom, da imaju osiguranu vodoopskrbu i odvodnju, a sutra tijekom dana Plinara će im pustiti plin.

Za stanovnike Kupske ulice, Šostar je rekao da bi sutra tamo trebali doći sudski vještaci koji će provjeriti stanje sigurnosti tih kuća, odnosno u koje kuće se građani mogu vratiti. Najavio je da bi do ponedjeljka trebala biti gotova vodoopskrba i odvodnja u kućama koje su u dobrom stanju.

Šostar je rekao da je u hostelu u Remetincu smješteno 63 ljudi, njih 25 se snašlo smještajem kod rodbine i prijatelja, a jedna majka s dvoje djece otišla je u hotel "Jadran". 

Dodao je da Grad Zagreb i dalje brine o njima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene