Zgrada na Trgu bana Jelačića pretrpjela je velika oštećenja u potresu koji je u nedjelju ujutro zatresao Zagreb. Stanari su evakuirani, a zgrada je opasna za stanovanje.

Galerija


U snažnom potresu oštećena je i zgrada na samom Trgu bana Jelačića, poznata po natpisu Anić holding. 

Vezani članci Prosvjed o obnovi Zagreba - 2 Zagrepčani prosvjedovali pred Saborom zbog obnove nakon potresa: ''Zagreb nije lego grad'' Slabiji potres probudio Zagrepčane Slabiji potres probudio Zagrepčane: "Zatreslo se 3 do 4 sekunde. Uglavnom, znam da sada više nema spavanja"

Zgrada je nesigurna i opasna za stanovanje, a stanari su iz nje iseljeni. 

Na snimkama koje je napravio Andrija Jarak, reporter Dnevnika Nove TV, vide se velika oštećenja unutrašnjosti stanova. Gotovo da nema zida koji nije popucao, a dio stropova je srušen. 

U potresu jačine 5.5 prema Richteru, a nakon kojeg je uslijedilo nekoliko manjih potresa, ozlijeđeno je 11 osoba u Zagrebu, među kojima je i jedno dijete za čiji se život još uvijek bore liječnici. Još po tri osobe ozlijeđene su u Zagrebačkoj te u Krapinsko-zagorskoj županiji. 

Sve informacije o ponašanju za vrijeme i nakon potresa i to u vrijeme borbe protiv epidemije koronavirusa možete pratiti OVDJE