Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Srpski MUP od vojske preuzeo kontrolu granice s RH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije preuzelo je u ponedjeljak od Vojske Srbije kontrolu državne granice s Hrvatskom, u ukupnoj dužini od 260 kilometara.


Na svečanosti u karauli Morović kod Šida, zastupnik načelnika Generalštaba Vojske Srbije Zdravko Ponoš izjavio je, najavljujući da će krajem ove i početkom iduće godine MUP-u biti prepuštena i kontrola granice s Bosnom i Hercegovinom i Makedonijom. 

Pročitajte i ovo Ministar obilazi granicu Najavio ulaganja Davor Božinović o stanju na granici: "Da policija nije dobro opremljena, teško bismo mogli govoriti o učinkovitosti" Davor Božinović Manji broj ilegalnih prijelaza Božinović najavio kupnju skupocjenih helikoptera: "Smanjit ćemo pritisak na Hrvatsku granicu i EU"

Od ponedjeljka, kaže, vojska više nema posla na granici s Hrvatskom te je dodao kako je riječ o primjeni europskih standarda jer više nema vojnih prijetnji, već potrebe za zajedničkom borbom protiv organiziranog kriminala, trgovine ljudi i krijumčarenja.

Načelnik Glavnog stožera Hrvatske vojske general Josip Lucić izjavio je da su odnosi između Srbije i Hrvatske na uzlaznoj liniji, što je potvrdio i veleposlanik Republike Hrvatske u Beogradu Tonči Staničić, koji je kazao da su Hrvatska i Srbija "svjetlosnu godinu daleko od ružnih stvari iz prethodnog desetljeća".

Tijekom prošle i ove godine Vojska Srbije MUP-u već je prepustila kontrolu granica Srbije s Mađarskom, Rumunjskom i Bugarskom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene