Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Srpska crkva ogradila prolaz u središtu Zagreba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srpska pravoslavna crkvena općina u Zagrebu danas je na Cvjetnom trgu na oba prolaza do bivšeg kina "Zagreb" postavila željeznu pomičnu ogradu, a arhijerejski namjesnik Milenko Popović je rekao kako je ograda tu i prije bila, ali da su ju huligani uništili 1993. ili 1994.

Milenko Popović je večeras rekao da je ograda obnovljena kako bi se spriječio ulazak buldožera i drugih neovlaštenih vozila u prostor pred ulazom u tu zgradu koja je, kaže, 64-postotno u vlasništvu Srpske pravoslavne crkvene općine u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Njemačka policija, ilustracija Čeka ga teška kazna Prvotravanjska šala otišla predaleko: Svojim potezom izazvao je veliku policijsku akciju Čuvari Kristova groba Velika tradicija U Betini se održava običaj čuvanja Kristova groba: Pazi se na svaki detalj, a biti dio toga posebna je čast

U Hoto grupi nisu željeli komentirati postavljanje ograde.

Milenko Popović kaže da je s unutarnje strane obaju prolaza prije nekoliko mjeseci Hoto grupa, koja kani tamo graditi stambeno-poslovni kompleks, postavila stupiće i dvojicu zaštitara. 

SPCO ih je molila da to sklone, a kako to nisu učinili, tužili smo ih Općinskom sudu zbog uzurpiranja vlasništva, dodao je Milenko Popović.

Srpska pravoslavna crkvena općina u Zagrebu sudski traži povrat zgrade bivšeg kina "Zagreb", osporavajući pretvorbu kojom je postala vlasništvom Kinematografa Zagreb, te prodaju te zgrade Hoto grupi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene