Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Srpska pravoslavna crkvena općina u Zagrebu danas je na Cvjetnom trgu na oba prolaza do bivšeg kina "Zagreb" postavila željeznu pomičnu ogradu, a arhijerejski namjesnik Milenko Popović je rekao kako je ograda tu i prije bila, ali da su ju huligani uništili 1993. ili 1994.


Milenko Popović je večeras rekao da je ograda obnovljena kako bi se spriječio ulazak buldožera i drugih neovlaštenih vozila u prostor pred ulazom u tu zgradu koja je, kaže, 64-postotno u vlasništvu Srpske pravoslavne crkvene općine u Zagrebu.

Vezani članci Put između kuća obitelji Drašković i Očko - 1 Dvije obitelji zaratile zbog naoko idiličnog puta između kuća: "Htjela sam napraviti suicid, živci su mi naprosto pukli..." Kanada: Pronađeni ostaci 215 domorodačke djece - 2 Stravično otkriće u bivšoj školi: Pronađeni ostaci 215 zlostavljane djece, zvjerski mučeno njih 150.000

U Hoto grupi nisu željeli komentirati postavljanje ograde.

Milenko Popović kaže da je s unutarnje strane obaju prolaza prije nekoliko mjeseci Hoto grupa, koja kani tamo graditi stambeno-poslovni kompleks, postavila stupiće i dvojicu zaštitara. 

SPCO ih je molila da to sklone, a kako to nisu učinili, tužili smo ih Općinskom sudu zbog uzurpiranja vlasništva, dodao je Milenko Popović.

Srpska pravoslavna crkvena općina u Zagrebu sudski traži povrat zgrade bivšeg kina "Zagreb", osporavajući pretvorbu kojom je postala vlasništvom Kinematografa Zagreb, te prodaju te zgrade Hoto grupi.