Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Srbija će se zbog ćirilice obratiti europskim institucijama za zaštitu manjina, najavio je srbijanski ministar pravosuđa Nikola Selaković.


Srbijanski ministar pravosuđa Nikola Selaković najavio je u srijedu da će se Srbija obratiti europskim i međunarodnim institucijama za zaštitu prava manjina zbog odluke o ukidanju ćiriličnih natpisa u Vukovaru. Kazao je da ona predstavlja pitanje civiliziranog odnosa prema pravima jednog naroda.

Za Dnevnik RTS-a Selaković je kazao da o'dluka o ukidanju ćirilice u Vukovaru predstavlja ugrožavanje ljudskih te manjinskih prava'. Također je naglasio kako je 'nedopustiv stav Bruxellesa da nije nadležan za kršenje ljudskih prava u zemlji koja je članica EU', piše RTS.

U DNEVNIKU NOVE TV 'Gospodine Pupovac, vratimo se u 2015.'

'Svatko se pita kako je moguće da EU kaže da nema nikakve nadležnosti u ovom području kada je riječ o državi članici, a kada netko želi da postane članica itekako ima nadležnosti. Ovo je pitanje pristojnosti i rekao bih jednog civiliziranog odnosa prema pravima jednog naroda', rekao je Selaković dodavši da EU nije jedina adresa na koju se Srbija može obratiti.

Vezani članci Miroslav Šeparović (Foto: Pixsell,Davor Puklavec) Šeparović: "Odluke Ustavnog suda moraju svi provoditi, odlučit ćemo o daljnjem postupanju" Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava bacio Statut Grada napisan na ćirilici (Foto: Dnevnik.hr) Pogledajte snimku incidenta u Vukovaru: Penava bacio na pod Statut Grada na ćirilici

'Tu je i Savjet Europe, kao najstarija insitucija za zaštitu ljudskih prava, tu je i visoki povjerenik OEBS-a za zaštitu prava manjina. I na svaku adresu trebamo pokucati i reći da je nedopustivo ponašati se prema Srbima kao prema boks vreći, ili vreći u koju će šutirati svatko tko stigne', rekao je Selaković.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook