Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Srbi nezadovoljni

SRBIJA SE ŽALI, EU JE IGNORIRA 'Hrvatsku ćemo zbog ćirilice prijaviti europskim institucijama'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbija će se zbog ćirilice obratiti europskim institucijama za zaštitu manjina, najavio je srbijanski ministar pravosuđa Nikola Selaković.

Srbijanski ministar pravosuđa Nikola Selaković najavio je u srijedu da će se Srbija obratiti europskim i međunarodnim institucijama za zaštitu prava manjina zbog odluke o ukidanju ćiriličnih natpisa u Vukovaru. Kazao je da ona predstavlja pitanje civiliziranog odnosa prema pravima jednog naroda.

Za Dnevnik RTS-a Selaković je kazao da o'dluka o ukidanju ćirilice u Vukovaru predstavlja ugrožavanje ljudskih te manjinskih prava'. Također je naglasio kako je 'nedopustiv stav Bruxellesa da nije nadležan za kršenje ljudskih prava u zemlji koja je članica EU', piše RTS.

U DNEVNIKU NOVE TV 'Gospodine Pupovac, vratimo se u 2015.'

'Svatko se pita kako je moguće da EU kaže da nema nikakve nadležnosti u ovom području kada je riječ o državi članici, a kada netko želi da postane članica itekako ima nadležnosti. Ovo je pitanje pristojnosti i rekao bih jednog civiliziranog odnosa prema pravima jednog naroda', rekao je Selaković dodavši da EU nije jedina adresa na koju se Srbija može obratiti.

Pročitajte i ovo Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu Slika nije dostupna OGLASIO SE I SDSS Penava o padu broja Srba u Vukovaru: ''Nadam se da smo osigurali bar 10 godina stabilnosti u gradu''

'Tu je i Savjet Europe, kao najstarija insitucija za zaštitu ljudskih prava, tu je i visoki povjerenik OEBS-a za zaštitu prava manjina. I na svaku adresu trebamo pokucati i reći da je nedopustivo ponašati se prema Srbima kao prema boks vreći, ili vreći u koju će šutirati svatko tko stigne', rekao je Selaković.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene