Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Srbi koče ratifikaciju granica BiH s Hrvatskom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Član predsjedništva Povjerenstva za granicu BiH Željko Obradović optužio je predstavnike srpskog naroda u tom povjerenstvu da koče ratifikaciju Ugovora o granici Bosne i

Hercegovine s Hrvatskom, iako su prikupljeni svi potrebni dokumenti.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača

U interviewu bosanskohercegovačkom izdanju Večernjeg lista, Obradović tvrdi kako srpski predstavnici "traže da se izvrši korekcija granice na rijeci Uni i gradu Kostajnici".

"Žele iskoristiti zastoj u razgovorima sa Republikom Hrvatskom za naknadne korekcije, premda su granicu na Uni i sami potpisali, što je i logično jer je ista rađena temeljem validne dokumentacije", dodao je Obradović.

Prema Obradovićevim riječima, granica između BiH i Hrvatske na Uni je specifična i na nekim lokalitetima pomalo nelogična. 

"Korekcije granice su, sukladno Ugovoru o granici, moguće samo nakon ratifikacije u parlamentu i uz pristanak obaju strana, a u ovom slučaju i Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske", istaknuo je Obradović. 


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene