Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Režirao ga Dalibor Matanić

"Luka različitosti": Pogledajte spot kojim će se Rijeka predstaviti kao prijestolnica europske kulture

Spot \
Spot \"Luka različitosti\" (Foto: Dnevnik.hr) - 5 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Spot \ Spot \"Luka različitosti\" (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Spot \ Spot \"Luka različitosti\" (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Spot \ Spot \"Luka različitosti\" (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Spot \ Spot \"Luka različitosti\" (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Foto: DNEVNIK.hr +2 Spot \ Galerija 1/7 >>
Još 312 dana dijeli Rijeku od titule europske prijestolnice kulture.

Danas je tim povodom premijerno prikazan spot Dalibora Matanića. Sljedećih godinu dana će biti prikazivan diljem svijeta s ciljem da privučei brojne kulturne i turističke djelatnike u grad na Rječini koji je u spotu prikazan kao grad različitosti.

Pročitajte i ovo Dalibor Matanić Objava s LinkedIna Slao joj je seksualnu poruku, kada je odbila, maknuta je s projekta: Scenaristica prepričala svoje iskustvo s Matanićem Ilustracija AKTIVISTICA O SLUČAJU MATANIĆ Koja je razlika između seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja i kome prijaviti: ''I mene je urednik zvao u hotel, a onda sam došla s mužem...''

Bogata alternativna umjetnička scena slikovno je odlično opisana u kratkom video uratku. Rijeku kao prijestolnicu kulture na mnogim međunarodim turističkim sajmovima promovira Hrvatska turistička zajednica koja je sufinancirala i ovaj spot.

Redatelj spota Dalibor Matanić ima točnu viziju što želi postići sadržajem spota. “Nadam se da smo napravili tu sliku grada, da netko poželi doći ovdje. Nije čak ni presudno što se nudi, nego koliko ljudi požele doći u neki grad koji bi po svim onim stereotipima bio aturistički a ustvari može biti jako turistički kraj“, kaže Matanić.

Gradonačeknik Rijeke Vojko Obersnel misli da je Matanić uspješno izveo svoju viziju u spotu. “Nekome će se jako sviđati, netko ga neće voljeti ali mislim da je poruka koja prozilazi iz ovoga spota jest da u taj grad treba otići i vidjeti što oni pripremaju nakon što se tako pogleda spot“, rekao je Obersnel.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene