Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka službenog Bruxellesa

Sporazum iz Mokrica: Dolazi prvi čovjek EU!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sporazumu Milanović - Janša, kojim se rješava problem Ljubljanske banke, ali i ubrzava slovenska ratifikacija Hrvatskog pristupnog ugovora, nazočit će i predsjednik Europskog vijeća Herman van Rompuy.

On će doći u Mokrice u ponedjeljak kako bi bio s dvojicom premijera, a očito i želeći da od tamo pošalje poruku službenog Bruxellesa. Slovenija od ponedjeljka kreće u ubrzanu ratifikaciju, a to je i jedina zemlja koja do sada to nije pokrenula.

Pročitajte i ovo Nuklearna elektrana Krško Od ponedjeljka Krško neće raditi mjesec dana Kuća, ilustracija Strog financijski plan Mladi par iz susjedstva sagradio kuću bez kredita: "Ne znam kako nam je ovo uspjelo..."

>> Ljubljanska banka više nije prepreka, ratifikacija može početi!

Već sljedećeg tjedna Slovenija možda dobije i novu vladu, a premijer Milanović bi onda na sumitu EU krajem tjedna mogao imati i prvi, istina neformalni, susret s budućom slovenskom premijerkom Alemkom Bratušek. Inače, i ona je jučer nazočila slovenskom vanjskopolitičkom odboru, a u prvim izjavama kao prioritet je naglašavala brzu ratifikaciju sporazuma o Hrvatskom ulasku u Uniju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene