Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cjepivo košta samo sedam kuna

Splitski učenici spašavaju živote malih Afrikanaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prilog Nove TV o konvoju UNICEF-a u Centralnoj afričkoj republici, dirnuo je dječja srca u Splitu. Učenike splitske osnovne škole Mejaši posebno je pogodila činjenica da svako treće dijete u toj afričkoj zemlji umire od bolesti.

Kako jedna spasonosna injekcija tetanusa stoji samo 7 kuna, mali Splićani pokrenuli su akciju pomoći.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nagli porast Europom hara opasna bolest: Trenutačno je žarište u Hrvatskoj Britanac prvi pretrčao cijelu dužinu Afrike Prešao 16.000 kilometara Britanac prvi pretrčao cijelu dužinu Afrike: Putem je bio opljačkan i otrovao se hranom

Kamere Nove TV zabilježile su strašnu životnu istinu u Centralnoj afričkoj republici. U tom srcu Afrike struja i pitka voda mnogima su pusti san, pa bolesti haraju. Malarija, tetanus, AIDS. Od tisuću rođenih umrijet će 176 djece.

U školi Mejaši prilog Nove TV iz Afrike stalno se vrti. Djeca već znaju da sa 7 darovanih kuna mogu osigurati injekciju tetanusa i spasiti jedno afričko dijete.

Tisuću skupljenih kuna tek je početak, ali dosta za skoro 150 cjepiva.

Bolnica za djecu u glavnom gradu Centralne afričke republike ne izgleda baš idilično. Otučeni stari kreveti i hrpa ljudi po njima nisu ništa prema činjenici da djeca tamo leže bez nade, a novca često nema ni za najjeftinije lijekove.

Nevjerojatno, ali sa samo par kuna koje vam šuškaju u džepu možete im preko UNICEF -a darovati život.

Više u video prilogu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene